VELIKI PRIJEPORI

Nema odluke hoće li liječnici morati javljati MUP-u o zdravstvenom stanju pacijenata za vožnju

O zdravstvenim sposobnostima vozača odlučivali bi obiteljski liječnici koji imaju uvid u zdravlje i potrošnju lijekova pacijenata

Liječnik, policajac, ilustracija

 Profimedia, CROPIX

Vladini predstavnici odbili su danas sve oporbene amandmana podnese na nekoliko zakonskih izmjena, dok se o amandmanima na izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama zastupnici nisu izjašnjavali jer se Vlada o njima još nije očitovala.

"Amandmani su bili najavljeni, mi čekamo a sada ih nema”, prigovorio je Miro Bulj iz Mosta.

"Kada se Vlada očituje, te ćemo amandmane staviti na glasovanje i kada to bude, bit ćete obaviješteni”, odgovorio mu je predsjedavajući Ante Sanader (HDZ), javlja Hina.

To znači da Hrvatski sabor danas neće glasovati o prijedlogu izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a koji je izazvao veliko nezadovoljstvo liječničkih udruga i saborske oporbe.

image

Liječnički pregled

Elvir Tabaković

Na zakon su podnesena 24 amandmana, među kojima je nekoliko HDZ-ovih koalicijskih partnera - Kluba HNS-HSU i nezavisnih zastupnika te HSLS-ova Darka Klasića. Najviše sporan dio tog zakona odnosi se na odredbu prema kojoj bi obiteljski liječnici bili obvezni obavještavati Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) o privremenoj nesposobnosti upravljanja vozilom svojih pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:30