OGROMNA INVESTICIJA

‘Naš rival je Tesla‘: Kineski Xiaomi godišnje će proizvoditi 300.000 električnih automobila

U idućih deset godina Xiaomi će u razvoj i proizvodnju automobila uložiti deset milijardi dolara
 Xiaomi

Kineski Xiaomi, trenutno drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, najavio je ulazak u autoindustriju na velika vrata. Iako su na autotržištu već probili led s hibridnim modelom Redmi (na fotografiji), Kinezi sada ubacuju u višu brzinu.

U Pekingu će uskoro niknuti potpuno nova tvornica u kojoj će godišnje proizvoditi 300.000 automobila. I to potpuno električnih. Proizvodnja će u punom kapacitetu zaživjeti 2024. godine.

Početkom godine, s temeljnim kapitalom od 1,5 milijardi dolara već je registrirana nova tvrtka 'Xiaomi EV Company Limited' specijalizirana za razvoj i proizvodnju električnih automobila, a u idućih deset godina Xiaomi će uložiti dodatnih deset milijardi dolara.

Veliki planovi nisu vezani samo za kinesko tržište jer iz kompanije najavljuju širenje na globalnu scenu. Pritom kao glavnog rivala najčešće navode Teslu.

Sudeći po nevjerojatno brzoj ekspanziji i dominaciji diljem svijeta, nemojte se iznenaditi ako za tri godine, umjesto Fiata, Škode ili Renaulta, u garažu spremite kineski električni automobil Xiaomi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 06:05