AKTUALNO

Nakon trogodišnje pauze: Međunarodni sajam automobila u Ženevi vraća se iduće godine!

Međunarodni sajam automobila u Ženevi održava se od 1905., ali je 2020., 2021. i 2022. otkazan kao odgovor na pandemiju koronavirusa

Međunarodni sajam automobila u Ženevi

 Profimedia

Organizatori Međunarodnog sajma automobila u Ženevi danas su objavili kako će se povijesni događaj vratiti sljedeće godine nakon trogodišnje pauze. Događaj će trajati od 14. veljače do 19. veljače 2023. godine.

Kao i obično, izložba automobila održat će se u izložbenom centru Palexpo u Ženevi, u Švicarskoj. Međunarodni sajam automobila u Ženevi održava se od 1905. godine, ali je 2020., 2021. i 2022. otkazan kao odgovor na pandemiju koronavirusa.

image

Međunarodni sajam automobila u Ženevi

Profimedia

"Vrlo smo se trudili i pokušali sve kako bismo ponovno aktivirali Međunarodni sajam automobila u Ženevi 2022.", rekao je prošle godine Maurice Turrettini, predsjednik stalnog odbora za Međunarodni sajam automobila. "Unatoč svim našim naporima, moramo se suočiti s činjenicama i stvarnošću: situacija s pandemijom nije pod kontrolom i predstavlja se kao velika prijetnja za veliki događaj u zatvorenom prostoru poput GIMS-a".

image

Međunarodni sajam automobila u Ženevi

Profimedia

Turrettini je, međutim, sigurno precizirao da je odluka samo odgoda i da će se događaj vratiti u još boljem svijetlu. I drugi automobilski sajmovi se vraćaju, poput Sjevernoameričkog međunarodnog autosalona, koji se održava u Detroitu, i koji se pomaknuo na ljeto kako se ne bi natjecao s CES-om, tehnološkim sajmom koji je ukrao publiku posljednjih godina.

image

Međunarodni sajam automobila u Ženevi

Profimedia

Ipak, izložbe usmjerene na automobile i dalje su prisutne, a Međunarodni sajam automobila u New Yorku održat će se kasnije ovog mjeseca. Osim toga, organizatori Međunarodnog sajma automobila u Ženevi žele se osloniti na drugu riječ u naslovu izložbe, i najavili su spin-off sajam u Dohi u Kataru 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 15:19