REZULTATI IZ 2022.

Najprodavanija marka električnih automobila: Tesla pobijedila Volkswagen u Njemačkoj

Tesla je za nešto više od 6000 primjeraka nadmašila Volkswagen na domaćem terenu
 Tesla

U prvih devet mjeseci ove godine, Tesla je bila najprodavanija marka električnih vozila u Njemačkoj. S 38.458 registriranih vozila, Tesla je za 6000 primjeraka nadmašila Volkswagen.

Za američku marku to predstavlja rast od gotovo 50 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine dok Volkswagen bilježi pad prodaje za 40 posto (32.236 primjeraka).

Kako navodi AutomotiveNewsEurope, ukupna prodaja VW grupe (motori s unutarnjim izgaranjem, hibridni i potpuno električni modeli) pala je 13 posto ove godine. To je djelomično zbog problema u opskrbnom lancu, kao i rastuće inflacije i troškova energije koji ograničavaju potražnju.

Rezultate je komentirao glasnogovornik Volkswagena: ‘Napeta situacija s opskrbom komponentama izazvala je probleme i prilagodbe u proizvodnji. Očekujemo stabilizaciju opskrbe tijekom sljedeće godine‘.

Tesla je zabilježila rekordne isporuke na globalnoj razini, ali se također borila s logističkim izazovima te je u trećem tromjesečju isporučila manje nego što su analitičari očekivali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:24