POSAO IZ SNOVA

Najpoželjniji posao u auto-industriji: Ovo je tip koji testira svaki Bugatti prije isporuke

‘S takvim ručno izrađenim vozilom sve mora biti savršeno. Moj je cilj ispraviti i najmanji razlog za kritiku prije isporuke‘

Testiranje Bugattija Diva

 Bugatti

Ovo je Steve Jenny, i kao testni vozač Bugattija možda ima najpoželjniji posao u automobilskoj industriji. Započeo je radeći za Mahle i BBS, gdje je igrao ključnu ulogu u razvoju različitih komponenti za motosport.

Svoj životopis je Bugattiju poslao 2004. godine dok je francuski proizvođač spremao Veyrona za proizvodnju. Dobio je posao i njegova zadaća postala je osigurati da svaki Bugatti radi savršeno prije svoje isporuke kupcu.

image

Steve Jenny

Bugatti

U rujnu 2005. godine Steve je počeo testirati svaki Veyron nakon završenog tehničkog pregleda. Od tada je testirao svaki novi Bugatti, uključujući Veyrona i Chirona, na putovanju koje pokriva udaljenost od oko 300 kilometara pri različitim uvjetima na cesti.

image

Testiranje Bugattija Veyrona

Bugatti

Svaka probna vožnja obično traje oko pet sati i uključuje provjeru dinamike vožnje gdje Steve provjerava težinu pedala i njihov odziv, osjećaj upravljanja i postoje li kakvi neobični zvukovi. Nakon prvih 80 kilometara testa na cesti, Steve zatim vozi Bugatti po kaldrmi i makadamu.

image

Testiranje Bugattija Diva

Bugatti

Nakon toga, testiranja se seli na zatvorenu uzletno-sletnu pistu u zračnoj luci Colmar u Francuskoj gdje se automobil podvrgava testovima performansi, uključujući vožnju iznad 300 km/h i testiranja sustava poput kontrole lansiranja i zračne kočnice. Steve također izvodi manevre poput brzih promjena trake i kočenja u nuždi.

image

Testiranje Bugattija Diva

Bugatti

Nakon ovog početnog testa od 300 km, automobil se vraća u tvornicu gdje se mijenja ulje u mjenjaču i postavljaju novi kotači. Zatim se izvodi jednosatna probna vožnja, koja se proteže na najmanje 50 kilometara, prije nego što Jenny svakom automobilu da svoje konačno odobrenje.

image

Testiranje Bugattija Veyrona

Bugatti

‘S takvim individualnim i ručno izrađenim vozilom sve mora biti savršeno. Moj je cilj ispraviti i najmanji razlog za kritiku prije isporuke automobila. Tek tada će naši kupci biti sretni‘, kaže Steve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:45