MAX BIAGGI

Na 455 km/h topi se koža! Svjetski prvak prekršio obećanje da više nikada neće sjesti na motor

Pri toj brzini koža na rukama i leđima vibrira, a treperenje stvara toplinu gotovo do točke izgaranja
 Voxan Motors

Nakon što je u lipnju 2017. godine u padu s motora jedva izvukao živu glavu i s teškim ozljedama helikopterom prebačen u rimsku bolnicu San Camillo, legendarni talijanski motociklist Max Biaggi odlučio je da više nikada u životu neće sjesti na motor.

Nakon jednomjesečnog krpanja u bolnici, četverostruki svjetski prvak u klasi do 250 kubika prilikom puštanja na kućnu njegu novinarima je poručio: - Motociklizam je moja najveća strast koja mi je pružala nezaboravne trenutke radosti, ali više nikada neću sjesti na motor, čak niti iz zabave. To je ludost od života! Najvažnije mi je vratiti zdravlje.

No, obećanje nije dugo trajalo.

image

Max Biaggi

Voxan Motors

Prije dvije godine pridružio se Voxanu, kompaniji specijaliziranoj za električne motore s kojom je krenuo u nove avanture. Tada je na posebno dizajniranom modelu Voxan Vattman jurio do 408 km/h, a sada je otišao korak dalje.

U centru John F. Kennedy na Floridi, gdje NASA ima postrojenje za lansiranje svemirskih letjelica, Max Biaggi je na električnom motociklu jurio 455 km/h!

image
Voxan Motors

Nakon obaranja 21 rekorda, Talijan je u jednom dahu opisao kako izgleda vožnja pri toj brzini: - Kakav adrenalin! U trenutku dok sjedite na motoru i čekate zeleno svjetlo, tisuću misli vam prolazi kroz glavu. Zatim krenete i nakon par trenutaka na instrument ploči vidite brojku 455 km/h!

image
Voxan Motors

Pri toj brzini koža na rukama i leđima vibrira. Moja odijela su vrlo uska, praktički zalijepljena za tijelo, ali pri tim brzinama to nije bitno. Treperenje kože na vrlo visokoj frekvenciji stvaralo je toplinu gotovo do točke izgaranja.

image
Voxan Motors

Činilo mi se kao da sam vani sa svojom Vespom u majici na 100 km/h. Nevjerojatno, nikad nisam imao toliko adrenalina u tijelu!

Kada dostignete određenu brzinu, klasično šištanje električnog pogona se transformira i postaje slično urlanju zrakoplova koji uzlijeće. Ludo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 06:08