AKTUALNO

Musk prodao 7 milijardi dolara dionica Tesle: Priprema se za mogući prisilni posao s Twitterom

Musk je prikupio 6,9 milijardi dolara prodajom dionica Tesle - gotovinu za koju se očajnički nada da mu neće trebati

Elon Musk

 Profimedia

Elon Musk je upravo prodao gotovo 7 milijardi dolara dionica Tesle kako bi izbjegao kasniju hitnu prodaju kako bi prikupio sredstva ako sud odluči da mora sklopiti ugovor o kupnji Twittera.

Musk je prikupio 6,9 milijardi dolara prodajom 7,9 milijuna dionica tvrtke za električna vozila, gotovinu za koju se očajnički nada da mu neće trebati. Ranije ove godine Musk je pristao kupiti kompaniju društvenih medija za 44 milijarde dolara i prikupio 8,5 milijardi dolara od prodaje dionica Tesle u travnju za financiranje posla.

image

Elon Musk

Profimedia

No prošlog je mjeseca objavio da se povlači iz otkupa Twittera, tvrdeći da upravi nije bilo jasno koliko je korisničkih računa pravih, a koliko "botova".

Twitter je reagirao tužbom Muska kako bi ga prisilio da nastavi s preuzimanjem. Slučaj će biti odlučen na sudu u listopadu, a iako je Musk optimističan u pogledu svojih šansi za pobjedu, on zna da mora imati svoje financijske afere u savršenom stanju ako sud odluči u korist Twittera.

"U (nadajmo se malo vjerojatnom) slučaju da Twitter prisili ovaj posao na sklapanje i neki dionički partneri ne ulete, važno je izbjeći hitnu prodaju dionica Tesle", rekao je Musk u tweetu u utorak.

Na pitanje korisnika Twittera bi li Musk ponovno kupio dionice Tesle ako pobijedi na sudu i ne bude prisiljen kupiti društvenu platformu, Musk je odgovorio da bi. Ali čak i ako se to ne dogodi, Musk će i dalje imati puno utjecaja u Tesli. CNN Business izvještava da 7,9 milijuna dionica koje je Musk prodao predstavlja samo 3 posto dionica i opcija Tesle koje izvršni direktor ima.

Musk i dalje posjeduje 155 milijuna Teslinih dionica, a također ima opcije kupiti gotovo 100 milijuna dodatnih dionica po znatno nižoj cijeni od trenutne tržišne cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2022 00:00