NOVITET

MINIJEV COUPE SUV PACEMAN predstavljen na Cvjetnom trgu

Mini je javnosti pokazao novi Paceman na vrlo originalan način usred gradske "špice"

Paceman je novi, sedmi član obitelji Mini, a hrvatskoj je javnosti predstavljen ovaj vikend. Za lokaciju predstavljanja zastupnik je odabrao zagrebački Cvjetni trg, u subotnje prijepodne gdje su posjetitelji uz ispijanje kavice i prolaznici mogli uživati u nesvakidašnjem predstavljanju. Naime, sukladno promotivnom sloganu za Pacemana - Design with bite (Dizajn s ugrizom), novi se model “izlegao” iz jaja dinosaura i nastavio se samouvjereno i sigurno kretati “urbanom džunglom”.

U Miniju dizajn novog modela koji na neku način predstavlja spoj coupea i SUV-a nazivaju Sports Activity Coupe i prvi je takav model na svijetu u premium segmentu malih i kompaktnih vozila. Nudi inovativnu kombinaciju sportski definiranog karaktera, za Mini tipično iskustvo u vožnji te raskošan prostor u unutrašnjosti. Paceman je dostupan s dizelskim i benzinskim motorima u rasponu od 112 KS (Paceman Cooper D), pa sve do 218 KS koliko razvija turbobenzinski motor u Miniju Paceman JCW.

Nakon modela Mini Countryman ovo je drugi model koji kao opciju nudi pogon na sva četiri kotača, a uz ručni mjenjač, na raspolaganju je i automatski sa šest stupnjeva prijenosa. Kako bi i u ovoj formi zadržao tipični sportski osjećaj u vožnji Paceman ima dorađeno podvozje koje standardno uključuje sportski spušteni ovjes s multilink osovinom straga.

S dugačke liste dodatne opreme treba istaknuti prilagodljiva ksenonska svjetla, tempomat, grijana sjedala, Connected funkcije koje uključuju web radio, korištenje Facebook-a i Twittera u vozilu, Harman Kardon audio sustav te bezbroj mogućnosti personalizacije boja karoserije i unutrašnjosti. Cijene se kreću od 178.000 kuna bez PDV-a za Paceman Cooper do 279.500 kuna bez PDV-a koliko stoji Paceman JCW.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:43