SVJETSKA PREMIJERA

Mini predstavio novog Acemana. Za sada je koncept, no trebao bi promijeniti budućnost marke

Novi Aceman je vizija za električnu budućnost i novi crossover koji bi se trebao smjestiti između klasičnog Minija i Countrymana

2022. MINI Aceman koncept

 MINI

Mini je danas predstavio konceptni model Aceman koji bi trebao biti najava za novi crossover ove marke, ali i za promjenu dizajnerske filozofije za sve buduće nove Mini modele.

image

2022. MINI Aceman koncept

MINI

Novi Aceman je vizija za električnu budućnost marke i novi crossover automobil koji bi se u ponudi trebao smjestiti između klasičnog Minija s petora vrata i modela Countryman.

image

2022. MINI Aceman koncept

MINI

Minijevi stručnjaci su dizajn novog automobila objasnili kao “karizmatičnu jednostavnost”. To znači da automobil im jednostavan oblik s karizmatičnim dizajnerskim detaljima. Automobil je dugačak 405 cm, a visok 159 cm. Time je samo 4 cm duži od Mini Coopera, no osjetno viši. Kotači su promjera 20 cola.

image

2022. MINI Aceman koncept

MINI

Njegova maska, za razliku od ostalih Minija nije namijenjena za propuštanje zraka za hlađenje već je potpuno zatvorena i prekrivena LED lampicama. Važna razlika u odnosu na dosadašnje Minije su i svjetla koja nisu okrugla, dok stražnja pixsel LED svjetla i dalje ima motiv s britanske zastave.

image

2022. MINI Aceman koncept

MINI

I vanjskim i unutarnjim dizajnom dominiraju zelene boje, a Mini iz ekoloških razloga nije koristio nikakav krom vani, dok u unutrašnjosti nema kože. Umjesto toga korišteni su održivi i biorazgradivi tekstili.

image

2022. MINI Aceman koncept

MINI

Zanimljivi detalj u unutrašnjosti je okrugli OLED dodirni zaslon, prvi takve vrste u nekom Miniju. Infotainment nove generacije baziran je na android sustavu. Ispred vozača nema nikakvih zaslona ili instrumenata.

image

2022. MINI Aceman koncept

MINI

Pogon je električni i nove generacije, no Mini nije otkrio nikakve detalje. Očekuje se da će biti mnogo napredniji od onog kolji Mini trenutno koristi u Cooperu i koji zbog male baterije autu daje doseg manji od 190 km.

Kada će serijska verzija Acemana u prodaju još se ne zna no očekuje se da bi se to moglo dogoditi do kraja 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:19