SLUŽBENI TEASER

Mini najavio električni Aceman, koncept iz kojeg će nastati novi serijski crossover

Automobil će biti predstavljen sutra, a po onome što se vidi iz najave bit će to vrlo maštoviti električni crossover

Mini Aceman najava

 Mini

Neobičan i osebujni mini Paceman prestao se proizvoditi još 2016. godine, no Mini će uskoro predstaviti automobil koji bi prilično podsjeća na njega. Naime, radi se o konceptnom modelu Aceman za kojeg je Mini sada objavio prve teasere.

Automobil će biti predstavljen sutra, a po onome što se vidi iz najave bit će to vrlo maštoviti električni crossover automobil. Na objavljenom videu se vidi potpuno zatvoreni prednji dio s brojnim LED lampicama te svjetla koja nisu tipičnog okruglog oblika za mini.

I stražnji dio je opremljen brojnim LED-icama koje mogu projicirati razne animacije. Video otkriva i maštovito šarene retrovizore.

Iako detalji o budućem modelu nisu objavljeni pretpostavlja se da je ovaj koncept svojevrsna najava za budući, potpuno električni crossover koji bi trebao biti svojevrsna zamjena za klasični mini s petorim vratima. U prijašnjim najavama se spekuliralo da će ga proizvoditi u Kini te da će biti manji od buduće generacije Countrymana.

Također, pretpostavlja se u smislu pogona biti osjetno napredniji od aktualnog Coopera SE Electric. Taj model ima 184 KS i odlično ubrzanje do 100 km/h za oko sedam sekundi, no doseg je sa 183 km, blago rečeno, problematičan. Novi bi model trebao imati mnogo veću bateriju i otprilike dvostruko veći doseg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:39