ZAKUHANA VATRA

Mercedes sarkastično odgovorio Porscheu nakon oborenog rekorda na Nürburgringu

Porsche je rušio rekord na Nürburgringu s 911 GT2 RS Manthey Performance, a titlu je do tada držao Mercedes AMG GT Black Series
Mercedes AMG GT Black Series i Porsche GT2 RS Manthey Performance
 Mercedes-Benz/Porsche

Rivalstvo između proizvođača automobila postoji oduvijek, ali ovaj puta smo primijetili dodatni intenzitet u Njemačkoj, što nije nužno loša stvar. Naime, takva vrsta natjecanja tjera proizvođača da guraju granice sa svojim automobilima, dok s druge strane nas zabavlja.

image
Porsche GT2 RS Manthey Performance
Porsche

Porsche je prije par dana srušio rekord na Nürburgringu 911 GT2 RS-om koji je opremljen Manthey Performance paketom, a titlu je do tada držao Mercedes AMG GT Black Series. Mercedes je na društvenim mrežama sarkastično istaknuo razliku između dva automobila – dok je Porsche opremljen posebnim dodacima, AMG GT je tvornički da bolje ne može biti.

image
Porsche GT2 RS Manthey Performance
Porsche

Naime, Mercedesova objava je općem smislu čestitka, ali nismo mogli ne primijetiti malo sarkazma i 'spuštanja' u tonalitetu. Tehnički gledano, Manthey 911 GT2 RS potpuno je legalan i dostupan europskim kupcima putem Porscheova dodatne opreme.

image
Porsche GT2 RS Manthey Performance
Porsche

S druge strane, razumijemo i Mercedes – AMG GT Black Series je u potpunosti proizvod AMG-ovog odjela, dok Manthey Performance GT2 RS nije u potpunosti Porscheov. Ne zaboravimo, tvornički Black Series je apsolutno nevjerojatan u borbi protiv 'Zelnog pakla', a mnogo konkurenata mu ne dolazi blizu. S vremenom od 6 minuta i 43 sekunde za 20,27 kilometara staze, velika je praznina između njega i bilo kojeg drugog automobila s prednjim motorom.

Porsche je okružio Nürburgring za 6:38 sekundi GT2 RS-om s Manthey Performance paketom, a mogli bismo očekivati još manje vrijeme novim modelom 911.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:19