TAJNE SNIMKE

Mercedes-AMG GT 73 Plug-in hibrid s oko 800 KS želi svu slavu u klasi super limuzina

Konkretni je prototip snimljen na testnoj stazi Mercedesa u blizini Nürburgringa s minimalno kamuflaže na branicima
Mercedes-AMG GT 73
 Carscoops

Na internetu su se ponovo pojavile tajne snimke prototipa Mercedesa-AMG GT 73, coupea s četverim vratima prilikom testiranja. Odmah se može vidjeti kako se izgledom ne odmiče puno od trenutno najsnažnije izvedbe GT 63. Po pitanju pogona još nije potvrđeno hoće li GT 73 pokretati "nasvirani" 4.0 V8 twin-turbo stroj, no ipak, vjerojatnije će biti riječ o plug-in hibridnoj verziji s dodanom baterijom i elektromotorom na postojeći sklop.

image
Mercedes-AMG GT 73
Carscoops

Nije tajna kako će budući najsnažniji GT 73 plug-in raspolagati s moćnom konjicom i nuditi ekstremne performanse na cesti: prema prvim saznanjima postojećem 4.0 V8 twin-turbo motoru bit će dodan eklektični motor integriran na stražnju osovinu, pogon će biti 4x4, a snaga oko 800 KS po čemu je GT73 u velikoj prednost pred prvim suparnikom Porscheom Panamera Turbo S E-Hybrid koji broji 680 KS.

image
Mercedes-AMG GT 73
Carscoops

Konkretni je prototip snimljen na testnoj stazi Mercedesa u blizini Nürburgringa s minimalno kamuflaže na branicima.
Očekuje se da bi super limuzina Mercedesa-AMG 100 km/h iz stajanja hvatala za 3 sekunde kao i da bi do nekih 60 kilometara bila u stanju voziti samo na struju. Premijera se očekuje krajem ove godine...

image
Mercedes-AMG GT 73
Carscoops
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:20