NOVITET

MEGA FOTOGALERIJA: NOVA MAZDA 3 IZ SVIH KUTEVA! Pogledajte hit godine u kompaktnoj klasi koji osvaja dizajnom i tehnologijom

 
 Mazda

Mazda je nakon prošlogodišnjeg premijernog predstavljanja kompaktne Trojke na salonu u Los Angelesu pustila vrlo malo službenih fotografija, no priliku za upoznavanje novog japanskog kompakta na europskom tlu dobili smo samo dva tjedna nakon na europskoj premijeri u Pragu sredinom prosinca prošle godine.

Međutim, tek sada u veljači Mazda je povodom lansiranja nove Trojke na američko tržište i prve testne vožnje za novinare osigurala pregršt fotografija. Prilika je to da i mi u Europi napokon detaljno razgledamo novu Mazdu 3 na cesti u prirodnom okruženju. Inače, nova je Trojka, posebno kompaktna izvedba s masivnim stražnjim nosačima krova te golemom maskom hladnjaka, prvim pojavljivanje globalno podigla puno prašine i interesa struke i publike.

Mazda

Osim izgleda velika novost je inovativno koncipiran dvolitraš i prva serijska primjena revolucionarnog atmosferskog benzinskog motora 2.0 SkyActiv-X, s mehaničkim kompresorom i 190 KS. Osnovna mu je karakteristika što uz svjećice za paljenje i rad dobrim dijelom koristi i kompresiju poput dizelaša. Uz novotarije u području ubrizgavanja, ali i niz ostalih posebnih rješenja, rezultat u vožnji je fin rad benzinca uz potrošnju manju do 30 posto, kao kod dizelaša.

Mazda

Odbrojavamo dane do međunarodne dinamičke prezentacije 27. veljače u Lisabonu odakle donosimo prve dojmove iza upravljača, a dotad pogledajte veliku fotogaleriju Mazde 3 i Mazde 3 Sedan na cestama Sjedinjenih Država.

Mazda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 18:09