NOVI AUTO KLUB

Manjak čipova trese autoindustriju, isporuke automobila u Hrvatskoj kasne do šest mjeseci!

Globalna kriza izazvana kroničnim manjkom čipova potrajat će do sredine 2022. godine
Profimedia
 -/Mary Evans Picture Librar/

U novom broju Auto kluba donosimo novosti vezane za globalnu krizu s čipovima. Manjak elektroničkih poluvodiča koji blokira ili usporava proizvodnju automobila na Hrvatsku se reflektira produženim isporukama novih koje su dosegle šest mjeseci, ali i rastom cijena polovnih.

U aktualnostima predstavljamo Lamborghini Countach LPI 800-4, Audi Skysphere, Hyundai Santa Cruz, Volkswagen ID.5 i Hondu NSX, a donosimo i presjek karijere legendarnog Valentina Rossija koji upravo vozi svoju posljednju sezonu.

image
GIGI SOLDANO/AFP/Profimedia

Sjeli smo za upravljač superluksuznog Land Rover Defendera V8 i Jaguara E-Pace.

image
Nick Dimbleby

Rubrika s testovima i u novom je broju prepuna zanimljivih automobila: uz opširan test Mercedesa C200, donosimo i dojmove iz vožnje Subarua Outback 2.5i 4dventure, Hyundaija i20 N Performance i hibridnog Peugeota 3008.

Donosimo i rezime jednomjesečnog maraton testa električnog Renault Twinga.

U rubrici rabljenih automobila ugostili smo niskobudžetnu limuzinu Citroen C-Elysee iz 2017. godine dok u servisnom dijelu otkrivamo kako najpovoljnije i najbrže popraviti audiouređaj.

image
Željko Puhovski

Također, otkrivamo i kojih će 15 sigurnosnih uređaja u automobilima postati obavezni već iduće godine.

Ljubiteljima motocikala pripremili smo Triumph Speed Triple 1200 RS dok naš suradnik Romeo Ibrišević donosi putopis iz Albanije.

image
Triumph Speed Triple

Uoči najnovijeg, središnjeg njemačkog međunarodnog autosalona (IAA) prisjetili smo se nekih od najvažnijih dijelova njegove bogate povijesti koja isprekidana ratovima, depresijom i koronom traje već 124 godine.

Tu su i izvještaji sa WRC relija u Belgiji i Moto GP utrke u Austriji.

Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:51