AUTOMOBILSKI GIGANT

Macron i Le Pen šokirani plaćom direktora Stellantisa: ‘Strašno, društvo će eksplodirati!‘

‘Nije normalno da građani imaju financijske probleme, poteškoće i tjeskobe u životu, a gledaju ovakve iznose‘

Emmanuel Macron i Carlos Tavares

 AFP

Na TV sučeljavanju održanom prošloga petka, francuski predsjednik Emanuel Macron i Marine Le Pen ostali su šokirani plaćom prvog čovjeka Stellantis grupe Carlosa Tavaresa.

Kako navodi Reuters, njegova godišnja primanja iznose 19 milijuna eura, a tu je i paket dionica vrijedan 32 milijuna eura te dugoročna naknada od 25 milijuna eura.

Ukupno 76 milijuna eura!

- Ovdje govorimo o astronomskim iznosima, trebamo postaviti gornju granicu. Nije normalno da ljudi imaju financijske probleme, poteškoće i tjeskobe u svojim životima, a gledaju ovakve iznose. Društvo bi moglo eksplodirati - zaključio je Macron.

image

Emmanuel Macron i Carlos Tavares na Salonu automobila u Parizu

HAMILTON-POOL/Sipa Press/Profimedia

Slično razmišlja i Le Pen: 'Šokirana sam iznosima, ali moram priznati puno manje nego u nekim drugim slučajevima. Stellantis barem posluje s profitom'.

Glasnogovornik Stellantisa naveo je da tvrtka ne komentira stavove političara, ali ističe da je Tavares doveo kompaniju od ruba bankrota do liderske pozicije.

image

Carlos Tavares

AFP

Stellantis je četvrti proizvođač automobila na svijetu i drugi u Europi, a nastao je spajanjem talijansko-američkog Fiat-Chryslera i francuske grupe PSA. Diljem svijeta ima više od 280.000 zaposlenika.

image

Brendovi Stellantis grupacije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:11