AKTUALNO

Luksuznije od Maybacha? Mercedes će uskoro predstaviti ultra-luksuzni podbrend Mythos

Ultra-luksuzni modeli serije Mythos bit će dostupni Mercedesovim najposvećenijim kupcima i entuzijastima

Mercedes Mythos SL

 Mercedes-Maybach

Mercedes u planu ima predstaviti ultra-luksuzni podbrend Mythos koji će se pozicionirati iznad već raskošne natpisne pločice Maybach. Tijekom ažuriranja strategije Economics of Desire, proizvođač automobila pokazao je sliku modela SL Speedster, budućeg proizvoda nove marke.

image

Mercedes-Maybach S-Klasa

Mercedes-Maybach

Uz to, navedeno je da će se proizvoditi jako malo Mythosa. Drugim riječima, modeli će bit dostupni isključivo najposvećenijim entuzijastima i kolekcionarima Mercedes-Benza, stoji u izjavi proizvođača, kojom je najavljen novi podbrend. Nije navedeno kada stiže prvi od proizvoda.

image

Mercedes-Maybach S-Klasa

Mercedes-Maybach

Skica u najavi prikazuje profil SL-a s vidljivim samo gornjim dijelom vozila. Iza sjedala su vidljiva ispupćenja, što bi moglo biti stilsko ugađanje sudeći prema onome što možemo vidjeti.

Tijekom prezentacije Economics of Desire, Mercedes je najavio i proširenje Maybachovog asortimana. To će uključivati ​​luksuznu varijantu SL-a i verziju EQS SUV-a 2023. godine.

Maybach je nedavno pokazao ultra-raskošni koncept Haute Voiture baziran na S-Klasi. On dolazi s dvobojnom shemom boja s donjim dijelom u Rose Gold nijansi i gornjim dijelom u Nautical plavoj.

Ograničena serijska verzija Haute Voiture dolazi početkom 2023. Očekuje se da će cijene biti znatno veće od 200.000 dolara (1,4 milijuna kuna).

image

Mercedes-Maybach S-Klasa

Mercedes-Maybach

Sa svim ovim vrhunskim modelima, Mercedes-Benz želi biti "najvrjednija svjetska marka luksuznih automobila".

U prezentaciji Economics of Desire, tvrtka kaže da je način da se to učini smanjenjem broja modela koji se nazivaju "Entry Luxury" sa sedam na četiri. Također, 75 posto budućih ulaganja ide u veća, skuplja vozila. Mercedes želi do 2026. povećati prodaju svojih "Top-End" proizvoda za 60 posto u odnosu na brojke iz 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:38