Povijesni rekord

Lamborghini proslavio 60. rođendan: Čak 380 primjeraka istovremeno vozilo poznatom stazom Silverstone

Spektakl na stazi F1 stvorio je novi povijesni rekord za Lamborghini, za najviše automobila na stazi u jednom trenutku

”Lamborghini Day”

 Lamborghini

Više od 380 Lamborghinija stiglo je na stazu Silverstone za "Lamborghini Day", britansku službenu proslavu 60. obljetnice talijanskog proizvođača supersportskih automobila. Uz službenu britansku prezentaciju novog Lamborghinija Revuelta, prvog hibridnog Lamborghinija, gosti su otišli na stazu Silverstone na jedinstveni paradni krug.

image

"Lamborghini Day"

Lamborghini

Spektakl na stazi Formule 1 stvorio je novi povijesni rekord za Lamborghini, za najviše automobila na stazi u jednom trenutku. Lamborghiniji su napustili 11 prodajnih salona u Velikoj Britaniji u konvojima "Bull Run", kako bi stigli na stazu Silverstone u britanskom Northamptonshireu gdje su ih dočekali direktori Lamborghinijevog odbora.

Predsjednik i glavni izvršni direktor Stephan Winkelmann, zajedno s glavnim tehničkim direktorom Rouvenom Mohrom i voditeljem dizajna Mitjom Borketom te direktorom prodaja Federicom Foschinijem gostima su predstavili novi Lamborghini Revuelto: prvi super sportski V12 hibridni automobil marke.

image

"Lamborghini Day"

Lamborghini

S 1015 KS iz atmosferskog V12 motora u kombinaciji s tri elektromotora, to je prvo elektrificirano vozilo visokih performansi. “Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje jedno od naših najboljih svjetskih tržišta s lojalnim i rastućim Lamborghinijevim klijentima i bazom obožavatelja,” rekao je Stephan Winkelmann.

image

"Lamborghini Day"

Lamborghini

„Naše proslave našeg 60. obljetničkog događaja u Silverstoneu, najpoznatijoj trkaćoj stazi u Ujedinjenom Kraljevstvu, odgovarajuća su počast našem brendu, našim vlasnicima i milijunima ljudi diljem svijeta koji su strastveno zainteresirani za Lamborghini i prate nas kroz događaje i društvene mreže medijima".

"To je također savršena prilika da novi Lamborghini Revuelto ima svoj službeni debi u Ujedinjenom Kraljevstvu: prvo elektrificirano vozilo visokih performansi s kombinacijom atmosferskog V12 motora i tri elektromotora ne samo da označava prvo Lamborghinijevo elektrificirano vozilo, već također nastavlja naš DNK supersportskog automobila u smislu dizajna, tehnologije, performansi i dinamičnih emocija".

image

"Lamborghini Day"

Lamborghini

Nakon potpisivanja posebnog umjetničkog djela stvorenog u znak proslave 60. obljetnice proizvođača automobila, Stephan Winkelmann i direktori pridružili su se vlasnicima u redu za vožnju legendarne staze za Grand Prix u Silverstoneu. 382 automobila predvođena Lamborghinijevim profesionalnim vozačima iz motociklističkog tima Squadra Corse kružila su stazom, stvarajući spektakl boja i stvarajući povijest Lamborghinija za većinu automobila zajedno na stazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:10