NOVA GENERACIJA

Korejci šokirali javnost hazarderskim potezom: Ovo je potpuno novi Hyundai Santa Fe

Peta generacija Santa Fea svakako će privlačiti pažnju na cesti svojim oštrim “kutijastim” dizajnom

Santa Fe

 Hyundai

Već sada je sigurno. Novi Hyundai Santa Fe će biti automobil koji će podijeliti javnost, jedan od onih modela koji vam se ili sviđa ili ne. Sredine nema.

Hyundai je objavio prve fotografije nove generacije svojeg velikog SUV i šokirao ljubitelje automobila jer novi model nema apsolutno nikakve veze s prethodnikom, ali ni s većinom konkurenata u klasi.

image

Santa Fe

Hyundai

Peta generacija Santa Fea svakako će privlačiti pažnju na cesti svojim oštrim “kutijastim” dizajnom. Sprijeda i s boka automobil možda malo podsjeća na aktualne modele Land Rovera (posebno Defendera), no straga je još radikalniji s ravno odsječenim stražnjim dijelom, ogromnim vratima prtljažnika i malim stražnjim staklom.

image

Santa Fe

Hyundai

Prednja svjetla upadaju u oči s velikim svjetlosnim potpisom u obliku slova “H”. Na boku dominiraju ogromni naplatci od 21 cola s gumama +245/45. Stražnja svjetla su smještena vrlo nisko i ovdje možete ponovno vidjeti temu slova "H".

image

Santa Fe

Hyundai

Hyundai je objavio samo fotografije automobila bez iznošenja ikakvih tehničkih podataka. Potvrđeno je da će auto imati veći međuosovinski razmak od prethodnog Santa Fea što sigurno znači više mjesta u unutrašnjosti,a možda i veću ukupnu dužinu. Još uvijek aktualni model dug je 477 centimetara i ima međuosovinski razmak od 277 cm.

image

Santa Fe

Hyundai

Hyundai priznaje da je poduzeo "nekonvencionalan potez" sa svojim radikalnim pristupom dizajnu kako bi SUV-u dao svjež izgled, ali i više mjesta u unutrašnjosti. I iz samih fotografija jasno je da je unutrašnjost Santa Fea raskošno prostrana i vrlo luksuzna.

image

Santa Fe

Hyundai

Unutrašnjost je također značajno promijenjena. Dominiraju dva zakriljena zaslona i veliki panel s odvojenim kontrolama za klimatizaciju. Pohvalno je da Hyundai i dalje ne odustaje od “dobrih starih” tipki. Još jedan dizajnerski trend je neprekinuta “ventilacijska traka”, koja se u cijelosti proteže preko širine armaturne ploče.

image

Santa Fe

Hyundai

Hyundai je istaknuo da su podni tepisi, obloga krova i nasloni sklopivih sjedala u drugom i trećem redu izrađeni su od reciklirane plastike. Osim toga, vrata su presvučena imitacijom kože.

image

Santa Fe

Hyundai

Više detalja o motorima, performansama, dimenzijama i drugim detaljima saznat ćemo sljedeći mjesec kada će Santa Fe debitirati u cijelosti na Hyundaijevom YouTube kanalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 21:31