PRAŠNJAVI DRAGULJI

Klinci provalili u staju i snimali, unutra pronašli ‘blago‘ klasičnih automobila!

Grupu od 10-ak tinejdžera zanimalo je što se nalazi u napuštenoj zgradi, pa su odlučili izvršiti ‘invaziju‘ na privatno vlasništvo
Kolekcija klasičnih automobila
 YouTube Screenshot

Nakon što je skupina tinejdžera provalila u staru zgradu u Rio Grande do Sulu u Brazilu, unutra su otkrili ogromnu kolekciju klasičnih automobil prekrivenih debelim slojem prašine. Ono što su pronašli, dječaci su snimili svojim mobitelima i podijelili putem WhatsApp grupe. Sada je u slučaj umiješana i policija.

Naime, klasični ‘dragulji‘ pripadaju kolekcionaru koji je u prošlosti imao privatni muzej, a osim samih automobila, tu su i razni dijelovi za strojeve, dijelovi s benzinskih crpki, pa čak i rekonstrukcija starog kafića.

image
Chevrolet 1952
YouTube Screenshot

Prašnjava kolekcija uključuje automobile iz razdoblja od 1920-ih do 1970-ih – na prvom katu mogli su se vidjeti Ford Model T, Citroen DS, Chevrolet Corvair, Chevrolet Styleline, Fiat 124 Sport Coupe, Simca 8, Renault Dauphine, Morris Oxford i Hudson Hornet. Svi od njih su kompletno restaurirani, osim što im je potrebno dobro pranje, a stare registarske oznake sugeriraju da na cesti nisu bili desetljećima.

image
Citroen DS i Fiat 128
YouTube Screenshot

Na drugom katu oldtimeri ‘sjede‘ na drvenim daskama koje izgledaju kao da će se svaki čas urušiti. Kolekcija uključuje Austina A90 Atlantica, Chrysler Airflowa, Fordove Coupe-e iz 1938. i 1940. godine, Fordov kombi iz 1951., Standard Vanguarda, Renaulta Gordinija, Forda Consula, Forda Taunusa te Goliatha s tri kotača.

image
Fiat 124
YouTube Screenshot

Privatni muzej nikada nije bio otvoren za široku javnost. Između 1990. i 2000. posjećivali su ga samo prijatelji i drugi kolekcionari, a kako je vrijeme prolazilo, vlasnik je zaključao zgradu, i čini se kako je na nju zaboravio. S vremenom, čak je i grmlje počelo rasti, a prašina je prekrila cijelu kolekciju.

image
Fiat 1100 Simca 8
YouTube Screenshot

Grupu od 10-ak tinejdžera zanimalo je što se nalazi u napuštenoj zgradi, pa su odlučili izvršiti ‘invaziju‘ na privatno vlasništvo. Sljedećeg dana policija je informirana, a policijski službenici kontaktirali su roditelje tinejdžera.

image
Morris Oxford i Ford Model T
YouTube Screenshot

Nasljednici kolekcije, blizanci, već su odvezli neke automobile na drugo mjesto. Fiat 124 Sport Coupe dobio je pranje te je stavljen na oglasnik za 65.000 američkih dolara (415.000 kuna). Citroena DS-a i Renaulta Dauphinea odvezao je kamion.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:20