MOTOCIKLI

Kawasaki je predstavio prvi električni motocikl koji će plasirati na tržište još ove godine

EV prototip bit će električni ekvivalent motociklu od 125 ccm i ima jednostavan dizajn sličan verziji s unutarnjim izgaranjem

Kawasakijev električni prototip

 Kawasaki

Predstavljen u obliku prototipa na nedavnom Sajmu motocikala Intermot u Kölnu u Njemačkoj, prototip EV-a će se pojaviti na tržištu prije kraja godine i čini dio Kawasakijevog plana da ponudi više od 10 električnih i hibridnih električnih motocikala do 2025. godine.

EV prototip bit će električni ekvivalent motociklu od 125 ccm kada se pojavi na tržištu i ima jednostavan dizajn koji izgleda slično verziji s unutarnjim izgaranjem. Doista, dizajn EV prototipa vrlo je sličan Kawasakiju Z400 i ima isti okvir.

image

Kawasakijev električni prototip

Kawasaki

S tim na umu, karoserija, stražnji dio, prednja svjetla i postava prednjeg ovjesa EV-a izgledaju identično Z400. Jedna očita promjena je manja grba koju je Kawasaki dizajnirao jer motocikl ne treba tradicionalni spremnik za gorivo. Kočnice i kotači posuđeni su od Z300 ili Ninje 300.

Tehničke specifikacije prototipa ili proizvodnog modela koji će uslijediti još nisu poznate i vjerojatno neće biti objavljene dok cestovni motocikl ne bude predstavljen prije kraja godine. Očekuje se da će proizvodni motocikl izgledati gotovo identično EV prototipu.

image

Kawasakijev električni prototip

Kawasaki

Direktor Kawasaki Europea Masaya Tsuruno govorio je o planovima tvrtke na Intermotu, rekavši da će do kraja 2022. globalno predstaviti tri električna motocikla. Dodao je da, iako Kawasaki razvija električne motocikle, još neće odustati od motora s unutarnjim izgaranjem, te da su e-goriva i biogoriva opcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 10:27