ELEKTRO PRESTIŽ

Kakav luksuz: Uoči skorašnje premijere Mercedes pokazao vanjske obrise i kokpit novog SUV-a EQS

Iako iz Mercedesa još nisu objavili nikakve detalje za novi EQS SUV, očekuju se isti pogonski sklopovi kao i kod EQS limuzine

Mercedes EQS SUV

 Mercedes

Mercedes već neko vrijeme radi na svojem novom velikom i skupom električnom SUV-u, i ono što znamo je da će se proizvoditi u Mercedesovoj tvornici u Vanceu u Alabami uz druga uz EQS i EQE limuzine, odakle će se izvoziti u Europu i druga svjetska tržišta. EQS SUV bi trebao sići s proizvodne trake u lipnju ove godine, a pogon u Alabami će se širiti u nadolazećim godinama.

image

2023. Mercedes EQS SUV

Mercedes-Benz

Iako iz Mercedesa još nisu objavili nikakve detalje za novi EQS SUV, očekuju se isti pogonski sklopovi kao i kod EQS limuzine. To znači da bi asortiman mogao početi s jednim elektromotorom i varijantom pogona na stražnje kotače koja proizvodi 330 KS, a zatim bi tu mogla biti i izvedba s dva elektromotora s 516 KS.

image

2023. Mercedes EQS SUV

Mercedes-Benz

Detalji o dometu također ostaju nepoznati, no poznato je da EQS 450+ limuzina ima navedeni domet od 563 km, pa očekujemo nešto slično za SUV, iako možda malo manju brojku zbog njegovog manje aerodinamičnog oblika.

image

2023. Mercedes EQS SUV

Mercedes-Benz

Slično kao i nove EQS i EQE limuzine, Mercedes-Benz EQS SUV bit će dostupan s digitalnom nadzornom pločom MBUX Hyperscreen koja se sastoji od skupine digitalnih mjerača, središnjeg infotainment zaslona i trećeg 12,3-inčnog zaslona ispred suvozačevog mjesta. Također znamo da će se SUV EQS standardno prodavati s dva reda sjedala, ali će biti dostupan s opcijskim trećim redom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:48