BOLESNA CIJENA

Još mu nije ni isporučen, a već ga prodaje: Japanac želi 94 milijuna kuna za Bugatti Centodieci

Naime, ovog Centodiecija prodaje trgovac iz Tokija, a oglašej je na nizozemskoj luksuznoj trgovini James Edition

Bugatti Centodieci

 Bugatti

Kada je Bugatti predstavio Centodieci na Pebble Beachu 2019. godine, došao je s cijenom od 8 milijuna eura (60,5 milijuna kuna). Međutim, jedan japanski trgovac želi prodati jedan od ograničenih 10 primjeraka za 12,5 milijuna eura (94 milijuna kuna). Postoji samo jedan problem - skupocjeni automobil nećete moći voziti do sljedeće godine.

image

Bugatti Centodieci

Bugatti

Naime, ovog Centodiecija prodaje trgovac iz Tokija, a naveden je na nizozemskom luksuznom tržištu James Edition. Kao što ste i pretpostavili, to je doista automobil koji još nije ni izrađen, a isporuka stvarne jedinice planirana je za siječanj sljedeće godine.

image

Bugatti Centodieci

Bugatti

Centodieci, što na talijanskom znači 110, odaje počast modelu EB110. Također slavi Bugattijevih 110 godina od osnutka tvrtke. Unatoč tome što izgleda kao moderni Bugatti, Centodieci nosi dizajnerske oznake EB110, posebno na prednjoj maski.

Manja potkova i trodijelni usisnici zraka prizivaju legendarni superautomobil iz 90-ih, a B-stup u obliku slova C zamijenjen je s pet usisnika zraka koji napajaju masivni 8,0-litreni agregat iza sjedala.

image

Bugatti Centodieci

Bugatti

Ispod stakla smješten je poznati Bugattijev W16 sposoban za okruglih 1600 KS (1176 kW), koji mu omogućavaju hvatanje stotke za 2,4 sekunde. Najveća brzina elektronski je ograničena na 380 km/h.

Bugatti, ili bismo trebali reći Bugatti-Rimac, u završnoj je fazi testiranja Centodiecija prije njegove neminovne proizvodnje. Zasigurno su svi vlasnici uzbuđeni zbog dolaska svog višemilijunskog hiperautomobila, iako se jedan od njih nada svoje 'mjesto u redu' prodati po visokoj cijeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:40