isto za sve

‘Imaju li oni srca?‘ Nesretnoj majci napisali kaznu od 160 eura za parking dok je hranila bebu

Dok se par vraćao do automobila, njihova je kći počela plakati. Nekoliko tjedana kasnije na kućnu adresu je stigla kazna

Carmen Thompson

 Carmen Thompson Facebook

Priča iz Velike Britanije: Carmen Thompson, 35-godišnjakinja iz Newquaya bila je u kupovini sa svojim partnerom i osmomjesečnom kćeri kada je dijete počelo plakati. Par je parkirao na lokalnom parkiralištu i dok su se vraćali do auta, njihova je kći počela plakati.

Carmen je rekla da je zabrinuta hoće li se vratiti do auta na vrijeme, pa je zamolila svog partnera da pričeka pokraj auta u slučaju da redar patrolira, kako bi mu objasnio situaciju. Dodala je: “Moj partner ne vozi pa stoga nije mogao pomaknuti auto, a nijedno od nas nije imalo gotovine kod sebe", prenosi The Sun.

“Moju sam kći već nahranila ranije tog dana, no bila je ponovno gladna kad smo krenuli natrag. Budući da je moja kći prerano rođena s težinom od samo 1,8 kilograma, neprestano sam se brinula da dobiva ono što joj je potrebno, kada joj je to trebalo".

image

Parking, ilustracija

Profimedia

"Mislili smo da je sve u redu. Nijedan redar nije došao i nismo shvatili da je to parkiralište s kamerama". Međutim, nekoliko tjedana nakon incidenta u rujnu 2020. par je bio zapanjen otvorivši pismo i ugledavši kaznu od 160 funti (1377 kuna). Par se nadao da će koncesionar Napier Parking Limited razumjeti situaciju kada ju oni objasne. No unatoč tome što se par žalio i objašnjavao situaciju, Napier Parking Limited odbio je njihovu žalbu.

Carmen je rekla: "Oni su zapravo rekli da to nije valjan razlog, i još uvijek ostaju pri svojoj odluci. Nismo se više žalili jer smo bili zgroženi njihovom hladnokrvnošću". Carmen također tvrdi da joj je odvjetnik poslao pismo u kojem stoji da mora platiti preostali iznos od 160 funti ili se suočiti s mogućim sudskim postupkom.

Dodala je: "U posljednjem pismu njihovog odvjetnika stoji da su unaprijed odobrili iznos mjesečne rate od 15 funti što je preporučeno s obzirom na procjenu raspoloživog prihoda. "Oni nemaju pojma koliki su moji raspoloživi prihodi, a čak i da sam milijunaš - od čega sam jako daleko - i dalje bih se borila protiv njih na sudu".

Glasnogovornik Napier Parkinga James de Savary rekao je: "Ovo je slučaj u kojem gospođa Thompson nije platila naše usluge u cijelosti. Iako cijenim komentare koje je iznijela, postojala je prilika da ona ili njezin partner plate parking mjesto. Nisu morali prići stroju ili čak napustiti lokaciju na kojoj se nalazila kako bi platili".

"Gospođi Thompson stoga je izdana fiksna naknada jer je prekršila odredbe i uvjete. Nudimo 10-minutni period odgode nakon isteka sesije parkiranja, ali je ovom prilikom gospođa Thompson premašila svoje razdoblje parkiranja za otprilike 17 minuta. Optužba je stoga proslijeđena našoj odvjetnici. U dogledno vrijeme, ako se pokrene sudski postupak, ona će imati priliku iznijeti obranu sudu na razmatranje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:07