CIJENA 10.000 EURA

IKEA na kotačima: ‘Automobile ćemo isporučivati u dijelovima‘

Švedski Luvly 0 dugačak je samo 280 centimetara, a ima doseg na struju od 100 kilometara
 Luvly

Luvly - švedska tvrtka koja proizvodi mikroautomobile, priprema se za lansiranje malenog električnog automobila pod nazivom ‘0‘. Luvly je skraćenica od LUV (Light Urban Vehicle) - koja predstavlja male automobile dizajnirane za gradsku upotrebu, a upravo takav je i model Luvly 0.

Švedski dvosjed dugačak je samo 280 centimetara i težak 380 kilograma, ima prtljažnik obujma 267 litara, a juri do maksimalne brzine od 90 km/h.

image
Luvly

U podnicu su skrivene dvije baterije ukupnog kapaciteta 6,4 kWh koje mu osiguravaju doseg od 100 kilometara. Maloj bateriji na standardnoj europskoj utičnici od 220-230 V treba oko sat vremena da se napuni.

Planirana cijena iznosi 10.000 eura.

image
Luvly

Posebnost švedskog noviteta je ta što će se dijelovi automobila proizvoditi na jednoj lokaciji, odakle bi se u kutijama (baš poput slavnije švedske kompanije IKEA) distribuirali dalje u svijet.

No, da ne bi bilo zabune, dijelove neće sastavljati krajnji korisnik, već će to raditi zastupnici u svakoj zemlji posebno. Luvly tvrdi da će u standardni brodski kontejner stati dijelovi za 20 automobila.

U taj bi prostor inače stalo maksimalno četiri automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:52