Popusti na sve strane

I do 30.000 eura: Istražili smo koje su najbolje akcije za nove automobile do kraja ove godine

Gotovo nevjerojatno zvuče popusti koje pred kraj godine nude gotovo svi proizvođači, neki u pozamašnim iznosima

Popusti, ilustracija

 Marin Tomaš

Tko ima novaca i odlučio je kupiti automobil, a bio je dovoljno mudar čekati da divljanju cijena posljednjih godina dođe kraj, sada može zadovoljno trljati ruke. Trenutačno se nude zbilja izdašni popusti, posebno u slučaju električnih modela koji sežu i do 30.000 eura (Ford Mustang Mach E GT) ili pak, 26.000 eura (Audi RS e-tron GT).

image

Popusti, ilustracija

Marin Tomaš

No, nisu samo ultra sportski i ultra skupi automobili na tako velikim popustima. Volkswagen, primjerice, na sve električne ID. modele nudi popust od najmanje 8000, pa sve do 19.250 eura u slučaju ID.4 GTX. I to nije sve, često se govori u televizijskoj prodaji, a i ovdje ima temelja - uz novčani popust, naime, nude i kućni AC punjač, set zimskih guma i godišnju članarinu uz koju osiguravate još i 10 posto popusta na produženo jamstvo, 25 posto popusta na gume, 24 mjeseca jamstva na gume i transport vozila u slučaju prometne nezgode. Zvuči baš poput krilatice kakvog prodavača na placu - sve dam, samo da prodam!

Naravno, popusti se nude i za izvedbe s klasičnom motorizacijom, a sve to skupa pravo je osvježenje na tržištu automobila nakon dugo vremena, pa božićni popusti s punim pravom izmamljuju osmijeh na lica kupaca. Naime, još od korona krize i posljedične nestašice automobila zbog poremećaja u proizvodnji, cijene su samo rasle.

image

Popusti, ilustracija

Marin Tomaš

Automobila doslovno nije bilo, a zbog toga niti mogućnosti izbora – prodavalo se sve što se našlo u ponudi. Trgovci su se prema kupcima tako mogli postavljali po sistemu - uzmi ili ostavi. No, nakon gotovo četiri godine stvari su se sada konačno promijenile i trgovci ponovno pokušavaju privući kupce u salone izdašnim akcijskim ponudama. Istina, u pravilu se radi o popustima na vozila sa skladišta ili ona u dolasku, ali sad ih se već može i birati, a Fiat i Jeep, primjerice, čak nude poklon bonove za kupnju dodatne opreme.

Ne čudi niti što se sve zbiva u ovo, predbožićno vrijeme. Trgovci se, naime, u ovo doba uvijek suočavaju s godišnjim prodajnih planovima i kako bi ostvarili zacrtane brojke učinit će gotovo sve da prodaju automobile, posebice one koje imaju na zalihama. A tamo je posebno puno upravo električnih modela, jer su ove godine – barem zasad - izostali državni poticaji. Usprkos najavama da bi se javni poziv za dodjelu subvencija mogao raspisati krajem listopada ili u studenom, sufinanciranje ekoloških automobila Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je najavljivao promjene i optimiziranje načina financiranja, na kraju se uopće nije dogodilo.

image

Popusti, ilustracija

Marin Tomaš

Suočeni s viškom vozila na skladištu pred sam kraj godine, trgovci su tako prisiljeni ponuditi što god treba da bi ih prodali. Osim novčanih iznosa koji se kreću od nekoliko tisuća do nekoliko desetaka tisuća eura, poklanjaju se kućni punjači i kartice za punjenje za električne automobile, ali i zimske gume, krovni nosači, metalik boje, održavanje, produžena jamstva, poklon bonovi, voucheri, bonusi, jokeri te posebni, često beskamatni, uvjeti financiranja.

Tako nula posto kamate nude Ford, Kia, Land Rover, Peugeot, Renault, Volvo i Suzuki koji pritom svoju Vitaru i S-Cross, dva najjača prodajna aduta, nudi uz beskamatnu otplatu na dvije rate. Jednu prilikom zaključivanja ugovora, a drugu uz godinu dana odgode, prije sljedeće registracije. Neki nude posebne rate leasinga i druge pogodnosti ako su ugovori zaključeni s odabranim partnerom, a drugi, poput Dacije, besplatno odražavanje.

image

Popusti, ilustracija

Marin Tomaš

Kupci pritom mogu profitirati i na račun raznih obljetnica - Tomić&Co., naime, slavi 30 godina uspješnog poslovanja i u to ime poklanja paket produženog jamstva do 200.000 km za svoje brendove MINI i BMW, konkurentske Mercedese, pak, Star Import nudi po povoljnijim cijenama zbog proslave svog 10. rođendana, dok japanski Nissan slavi 90 godina inovacija i uz popuste na određene modele poklanja i osam godina jamstva. Toliko daje i bratski Renault, dok Dacia nudi šest. Povoda za akciju tako je pregršt- barem na papiru – no oni u konačnici nisu niti važni. Važno je uštedjeti...

24 najbolje akcije na snazi do kraja ove godine

image

Popusti, ilustracija

Audi

Popust i do 26.000 eura na RS e-tron GT

U sklopu promocije “e-tron boost” nude se izuzetno povoljno odmah dostupni modeli Q4 e-tron, Q8 e-tron i Q8 e-tron GT, uz obaveznu isporuku do 31.12.2023. Modeli Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron dolaze s popustom od 8000 do 11.000 eura, besplatnim punjačem Moon i kompletom zimskih guma, dok je popust za Q8 e-tron i Q8 Sportback e-tron od 17.000 do 19.000 eura, a za e-tron GT i RS e-tron GT od 19.000 do 26.000 eura.

image

Popusti, ilustracija

BMW

Slavlje povodom 30. godina poslovanja

Povodom obilježavanja 30 godina poslovanja, zastupnik BMW-a za svaki u ovoj godini kupljen i isporučen BMW poklanja paket produženog jamstva na četiri godine ili 200.000 kilometara - BMW Repair Inclusive. Nudi se i financiranje BMW 4You putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti, bez plaćanja učešća. Serija 3 može se isporučiti odmah, uz dodatni paket besplatnog održavanja na pet godina ili 100.000 kilometara.

image

Popusti, ilustracija

Citroen

500 eura ušteda uz Citroen leasing

U Citroenu je na akcijskoj ponudi devet modela, počevši od najmanjih C3 i C3 Aircross, preko C4, C4 X i Berlinga Business do C5 X i C5 Aircross, oba u standardnoj i plug-in hibridnoj verziji. Ponuda je raznovrsna, neki modeli nude se uz dodatnu uštedu od 500 eura kupe li se putem leasinga Citroen Financiranje, a tu su i pogodnosti poput jamstva na pet godina, besplatnih zimskih guma i sličnog.

image

Popusti, ilustracija

Dacia

Popust plus gratis gume i održavanje

U posebnoj ponudi se Dacia Sandero i Sandero Stepway 1.0 TCe Essential (s klimom) nudi već za 14.850 eura uz jamstvo na šest godina, kupon za kupnju zimskih guma te, kupi li se automobil putem Mobilize Financial Services, besplatno održavanje tri godine ili 60.000 kilometara. Iste pogodnosti vrijede za Jogger 1.0 TCe Essential za 18.900 eura te Duster 1.0 TCe Expression po cijeni od 20.350 eura.

image

Popusti, ilustracija

Fiat

Poklon bonovi za dodatnu opremu

Fiat za odmah dostupne modele sa zalihe nudi poklon bonove za dodatnu opremu te Fiat 5 Plus jamstvo od pet godina. Tako uz Pandu 1.2 LPG s tvorničkom plinskom instalacijom i dosegom do 1000 kilometara dolazi poklon bon od 200 eura za dodatnu opremu, dok se bon od 300 eura daje uz Fiat 500 (također ima verziju 1.2 LPG), kompaktni Tipo te 500X, gradski SUV sada dostupan i s platnenim, otvorivim krovom.

image

Popusti, ilustracija

Ford

Čak 30.000 eura razloga za Mach E GT

Ford nudi popust za najjaču verziju električnog Mustanga Mach E GT u iznosu od čak 30.000 eura. Primamljivih 10.000 eura daje se i na standardni Mustang Mach E (s panoramskim krovom), a ponuda se odnosi na odmah dostupne primjerke s lagera i traje do isteka zaliha ili do kraja godine. Na kupnju Pume daje se popust 1300 eura, a Kuge 1800 eura, a kupuju li se financijskim leasingom kamata se ne naplaćuje.

image

Popusti, ilustracija

Hyundai

Eko bonus za sva električna vozila

Hyundai daje popuste za sva električna vozila, nazvane Eko bonus. Ponuda se odnosi na modele sa zalihe Ioniq 5, Ioniq 6 i Kona Electric. Na model Kona Electric ukupan popust za krajnjeg kupca iznosi 2000 eura (s uključenim PDV-om), a za modele Ioniq 5 i Ioniq 6 penje se na 2500 eura. Hyundai nudi i financijski leasing s kamatom od 4,99% ili pak, besplatnu prvu godinu osnovnog i kasko osiguranja i registracije.

image

Popusti, ilustracija

Jeep

Gratis oprema za Jeepove

Kultni američki proizvođač terenaca Jeep za kraj godine nudi poklon bon od 500 eura koji kupci mogu potrošiti na dodatnu opremu za novi Renegade s hibridnim motorima. Za Avenger, proglašen Europskim automobilom godine, koji se nudi i u potpuno električnoj verziji gradskog dosega do 550 kilometara, poklon bon za dodatnu opremu iznosi 600 eura. Svi automobili imaju jamstvo produženo na pet godina.

image

Popusti, ilustracija

Land Rover

Kupnja na tri rate bez kamata

Svoj novi Land Rover Discovery, Discovery Sport, Defender ili Range Rover Evoque i Velar možete odvesti s plaćanjem u tri jednaka dijela, bez kamata. Ponuda vrijedi za vozila iz narudžbe do 31.12.2023. i dogovorene u suradnji s partnerom Erste Steiermärkische S-Leasing. Prilikom sklapanja ugovora plaća se učešće u iznosu od 33%, prva rata nakon godinu dana, a posljednja po isteku leasinga, uz otkupnu vrijednost.

image

Popusti, ilustracija

Mazda

Popust na CX-60 PHEV i bonusi uz staro za novo

Mazda na svoj plug-in hibridni CX-60 snažan 327 KS i s dosegom samo na struju od 60 kilometara daje eko bonus od 3000 eura, što spušta cijenu na 53.211 eura. Uz to, Mazda nudi bonus staro za novo za kupnju Mazde 6 u iznosu od 2500 eura, a za CX-5 nešto manje - 1500 eura. Riječ je iznosu koji se prilikom kupnje jednog od spomenutih modela pridodaje procjeni otkupne cijene vašeg starog automobila, bilo koje marke.

image

Popusti, ilustracija

MG

Besplatni kućni punjač, metalik boja, gume…

Svi kupci električnih automobila MG do kraja godine dobivaju kućni punjač wallbox snage 22 kW vrijedan 1200 eura, dok modeli ZS i HS stižu opremljeni zimskim gumama Continental, krovnim nosačima i metalik bojom i obveznim osiguranjem bez plaćanja te cijenom dodatno sniženom 1000 eura. Električni MG 4 Standard dolazi s popustom od 1600 eura, a MG 4 Comfort 2600 eura, oba s besplatnom metalik bojom.

image

Popusti, ilustracija

Mini

Gratis produženo jamstvo četiri godine

Zastupnik BMW-a istovremeno zastupa za hrvatsko tržište i popularni britanski brend Mini te povodom obilježavanja svoja tri desetljeća poslovanja za svaki ugovoreni primjerak Minija (osnovni te Cooper, Clubman, stari i novi Countryman i Cabriolet) tijekom i do kraja 2023. godine poklanja paket Mini Repair Inclusive, odnosno produženog jamstva u trajanju od četiri godine ili 200.000 kilometara.

image

Popusti, ilustracija

Mercedes

Sniženje cijena i do 10.000 eura

Povodom 10. rođendana tvrtke Star Import, distributera Mercedes-Benz, na značajnim popustima je velik broj modela ove marke. Proslava traje do kraja godine i odnosi se na modele sa zaliha i u dolasku. Može se uštedjeti, primjerice, od 1875 eura pri kupnji modela CLA, 2500 eura za C klasu ili 3125 eura za A klasu, ali i 8000 eura uzima li se električni EQE te 10.000 eura EQS. Isti popust vrijedi za ultrasportski SL AMG 63.

image

Popusti, ilustracija

Nissan

Darovi u ime 90 godina inovacija

Nissan slavi 90 godina svojih inovacija i u sklopu toga nudi Qashqai 1.3 DIG-T A/T N-Connecta (158 KS) i X-Trail 1.3 DIG-T A/T Acenta Cold (160 KS) s metalik bojom na tri godišnje rate uz kamatu 0,99 posto i jamstvo osam godina. Za ostale verzije Qashqaija cijena je snižena do 3600 eura, X-Traila do 3000 eura, dok se Juke nudi uz uštedu do 2000 eura. Ponuda se na odnosi na ograničeni broj vozila sa zalihe.

Opel

Povoljnije rate uz kupnju na leasing

Opel nudi električnu Mokku s brzom isporukom po cijeni od 483 eura mjesečno na šest godina. To je mjesečna rata OTP financijskog leasinga za Mokku Electric GS s baterijom od 50 kWh, snage 136 KS i dosega 380 kilometara. Opel nudi električni Combo-e uz ratu od 470 eura mjesečno te također električni veliki Vivaro-e uz mjesečnu ratu od 498 eura. U ponudi je i električni mini dvosjed Rocks Electric za manje od 10.000 eura.

image

Popusti, ilustracija

Peugeot

Bez kamate na odabrane modele

U aktualnoj ponudi Peugeota nudi se 208 1.2 PureTech Style (75 KS) po sniženoj cijeni od 17.490 eura te 3008 1.2 Puretech Active Pack (130 KS) za 28.990 eura, a atraktivne nove modele 2008, 308 i 408 bez kamata kupuju li se putem financijskog leasinga po modelu trećina, u suradnji s OTP leasingom. U tom slučaju na poklon dobivate zimske gume, jamstvo na pet godina i besplatnu prvu registraciju.

image

Popusti, ilustracija

Renault

Popusti i čak osam godina jamstva

S dvije godine tvorničkog jamstva, tri godine produženog Renault jamstva te dodatne tri godine Real Garant jamstva (ili 150.000 kilometara) u posebnoj ponudi se tako može dobiti novi Renault s jamstvom na osam godina. Uz Clio i Captur, plaćaju li na tri godišnje rate bez kamata kao poklon dolaze zimske gume, uz Kangoo Passanger, Austral i Espacea bon za zimske gume od 500 eura, a na Megane Conquest dodatni popust od 3100 eura.

image

Popusti, ilustracija

Suzuki

Kupnja na dvije rate bez kamata

Početkom prosinca već poslovično povoljan Suzuki krenuo je s novom akcijom na hibridnu Vitaru i S-Cross. Mogu se kupiti na dvije rate, pri čemu se druga rata plaća uz odgodu godinu dana i to bez plaćanja kamata i troškova obrade za sve fizičke osobe. Dovoljno je cijenu iz cjenika podijeliti s dva i dobiva se iznos koji je potrebno uplatiti prilikom isporuke automobila, a drugu ratu tek prije sljedeće registracije.

Škoda

Punjač, Top Card i značajni popusti

U Škodi su za svoje električne automobile s lagera osigurali vlastite izdašne poticaje, a uz njih se dodatno dobivaju punjač Moon te članstvo Top Card u trajanju od jedne godine. Poticaj od 12.000 eura odnosi se na Enyaq iV 60, iV 80, iV 80x, iV 60 SportLine i iV 80 Sportline, poticaj od 15.000 eura na Enyaq iV 80, iV 80 SportLine i iV 80x, a 18.000 eura na Enyaq Coupé RS i Coupe iV 80 SportLine.

image

Popusti, ilustracija

Tesla

Model Y i do 6230 eura povoljniji

Američki proizvođač električnih automobila koji nosi prezime slavnog znanstvenika rodom iz Like nudi snižene cijene za ograničenu količinu Modela Y, dostupnih odmah za isporuku, ili su u tranzitu pa dolaze uskoro. Popust je specifičan za svaki automobil, ali se kreće od 3650 do 6250 eura. Tako se Model Y Long Range Dual Motor s pogonom na sva četiri kotača i s dosegom 533 kilometra sada može kupiti za 57.099 eura.

image

Popusti, ilustracija

Volkswagen

Od 8000 do 19.250 eura popusta

Za sve odmah dostupne električne modele Volkswagen daje popuste od 8000 do čak 19.250 eura. Tako redizajnirani ID.3 dolazi s popustom od 8000 eura, a ID.3 prije redizajna ima cijenu nižu 12.000 eura. Veći ID.5 povoljniji je 12.750 eura, ID.4 za 14.250 eura, dok su najsnažnije verzije ID.5 GTX jeftinije 15.250 eura, a ID.4 GTX 19.250 eura. Besplatno dolaze i punjač Moon, zimske gume i godišnja članarina Top Card.

Volvo

Bez kamata i 4000 eura popusta

Ove zime i vaš omiljeni model švedskog Vola možete odvesti uz velike pogodnosti. Zastupnik, naime, nudi popust od 4000 eura za serije 60, 90, XC i Recharge, zatim potpuno električne C40 i XC40 Recharge kao i plug-in hibridne XC60, XC90 i S90. Uz novčani popust ovisan o odabranom modelu, nudi se pogodnost dodatnog jamstva od tri godine kao i financiranje bez plaćanja kamata, uz uvjet realizacije kupnje do kraja godine.

image

Popusti, ilustracija

Kia

Kao u Milijunašu - tri Bonus Jokera

Kia nudi tri Bonus Jokera. Unutar Bonus Jokera 0 posto kamate nudi beskamatno financiranje, dok svi kupci koji pri kupnji odaberu Bonus Joker Gotovina, što znači plaćanje gotovinom, dobivaju popust od 600 eura. Oni pak, koji pri kupnji nove Kije odaberu Bonus Joker Osiguranje, dobivaju plaćenu prvu godinu obveznog osiguranja, s osiguranjem vozača i putnika te kasko osiguranje po simboličnoj cijeni od jednog eura.

image

Popusti, ilustracija

Toyota

Na bZ4X popust od 15.650 eura

Uz jamstvo do 10 godina u programu Relax i Toyota financiranje zastupnik Toyote nudi i dodatne popuste na više modela. Tako je Yaris Cross Hybrid na popustu od 3300 eura, a C-HR Hybrid 6800 eura. Veći RAV4 Hybrid je snižen 2650 eura, njegova naprednija plug-in hibridna verzija 5300 eura, a potpuno električni bZ4X Style s baterijom od 71,4 kWh i dva elektromotora snage 218 KS je povoljniji za 15.650 eura.

image

Popusti, ilustracija

Marin Tomaš

Zaključak

Gotovo sve akcije i popusti odnose se na automobile koje trgovci imaju na zalihama ili su u odlasku. Dakle, na isporuku odmah. Što je dobro, jer nema čekanja zakaparenog automobila

Subvencije države za kupnju električnih automobila ove su godine izostale, pa su trgovci smislili svoje vlastite, još izdašnije poticaje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 00:39