AKTUALNO

Hyundai najavio elegantni sportski coupe: Premijera će se održati 15. sprnja na ‘N Danu‘

Hyundaijeva trenutna električna vozila pripadaju pod-marki Ioniq, a moguće je da će novi model dobiti tu značku

Hyundai najava novog modela

 Hyundai

Hyundai će 15. srpnja održati N Day na kojem će pokazati novu generaciju automobila visokih performansi. Do tada, možemo se zadovoljiti slikom vozila ispod plahte koji sugerira da bi elegantni coupe mogao biti na putu.

Hyundaijeva objava na Facebooku daje još jednu naznaku o nadolazećem modelu. Objava kaže: "Želite li zabavu vožnje u doba električnih vozila?", što bi moglo sugerirati da će novi model koristiti električni pogon.

image

Hyundai objava na Facebooku

Facebook Screenshot

Najava prikazuje automobil s prilično dugim nosom i kratkim stražnjim dijelom. Ako se ovaj model pokaže kao EV kojemu nije potrbean prostor za ugradnju velikog motora, dizajneri se drže klasičnog stilskog recepta za automobil visokih performansi. Sudeći po veličini putničkog prostora, ovo bi mogao biti dvosjed. Straga vidimo krilo visoko skoro kao krov.

Hyundaijeva trenutna električna vozila pripadaju pod-marki Ioniq, a moguće je da će novi model dobiti tu značku. Ioniq 7 je nadolazeći električni crossover, tako da bi ovdje moglo biti riječ o Ioniq "Osmici".

image

Hyundai najava novog modela

Hyundai

Hyundaijeva i Kijina postojeća električna vozila voze se na E-GMP platformi, a te podloge mogu podržati vozila visokih performansi. Na primjer, Kia EV6 GT ima par električnih motora koji zajedno stvaraju 585 KS (430 kW) i 740 Nm okretnog momenta. To je dovoljno da crossover ubrza do 96 km/h za oko 3,5 sekunde.

Predstavljanje potpuno električnog sportskog coupea omogućilo bi Hyundaiju da zauzme prednost u segmentu u kojem trenutno nema mnogo konkurenciji. Tamo je trenutno Lotus Evija, iako je ovdje više riječ o superautomobilu, dok se ovaj model čini kao tradicionalniji "sportaš" s dvoja vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:15