salon u parizu

Hopium Machina Hydrogen EV može se napuniti za tri minute i nudi domet od 1000 kilometara

Osnivač tvrtke Olivier Lombard na salonu je primio francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na premijeri luksuzne limuzine

2025. Hopium Machina

 Hopium

Dvije godine nakon što je prikazan prvi koncept, Hopium Machina Vision s pogonom na vodik doživio je u ponedjeljak premijeru na Salonu automobila u Parizu, a francuski proizvođač automobila otvorio je rezervacije za nadolazeće proizvodni model.

Osnivač tvrtke i bivši vozač trkaćih automobila Olivier Lombard izložio je automobil na Salonu, a uz velik broj znatiželjnika razgledao ga je i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Predviđeno je da bi tvornica u francuskom Vernonu proizvodila 20.000 vozila godišnje, no ne očekuje se da će serijska proizvodnja biti pokrenut aprije 2025. Unatoč tome, tvrtka je počela prihvaćati rezervacije od 656 eura, što je referenca na atomsku valnu duljinu vodika.

image

2025. Hopium Machina

Hopium

To omogućuje kupcima da rezerviraju svoj primjerak, a tvrtka će stupiti u kontakt s njima bliže datumu same proizvodnje kako bi im omogućila da specificiraju vozilo. Ostali detalji o Hopium Machini su šturi, ali zasad znamo da će automobil pohranjivati ​​vodik u dugim, cilindričnim spremnicima koji se protežu duž podnice - mjesto gdje bi u vozilu s unutarnjim izgaranjem bio smješten tunel za prijenos.

image

2025. Hopium Machina

Hopium

Vodik se može ponovno napuniti u samo tri minute i koristi se za proizvodnju električne energije, koja se može pohraniti u male baterije koje se koriste za napajanje elektromotora osiguravajući domet do 1000 kilometara. Motori generiraju kombiniranih 500 KS (368 kW) i omogućuju automobilu ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi.

image

2025. Hopium Machina

Hopium

U kabini, luksuzni četverosjed ima minimalistički dizajn Felixa Godarda, koji je također bio odgovoran za interijere u Porscheima, Lucidima i Teslama. Veliki zaslon se proteše preko cijele ploče i može se smanjiti kako bi se sakrio iza ukrasa kako bi bio što je moguće nenametljiviji.

image

2025. Hopium Machina

Hopium

Proizvođač automobila procjenjuje da će automobil koštati 120.000 eura (904.000 kuna), iako kaže da su cijene podložne promjenama do datuma proizvodnje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:12