i dalje u ponudi

Honda ne prestaje proizvoditi benzinske kosilice za travu: Za europsko tržište proizvode se u Francuskoj

Sve benzinske kosilice za europsko tržište proizvode se u Francuskoj kako bi se skratile prometne rute i poboljšale isporuke

Honda kosilica za travu, ilustracija

 Honda

Poput mnogobrojnih svjetskih i domaćih medija vezanih uz tematiku mobilnosti, prije tri dana prenijeli smo vijest kako Honda prestaje s proizvodnjom benzinskih kosilica. Izvor je bio specijalizirani američki portal protoolreviews.com.

Međutim vijest nije točna i odnosi se samo na tvornicu u SAD u Južnoj Karolini, a ne na cijeli svijet, uključujući i Europu. Naveli smo informaciju da će Honda u potpunosti prestati s proizvodnjom benzinskih kosilica i da još nemaju razvijenu liniju baterijskih vrtnih strojeva.

Da je to netočno su nam skrenuli pažnju iz uvozništva Honda kosilica za Republiku Hrvatsku, iz kompanije AS POWER EQUIPMENT d.o.o. pa ovom prilikom zbog prenesene netočne informacije donosimo ispravak objave od 16. svibnja 2023. godine.

"Honda je zbog najavljenih promjena na tržištu Sjedinjenih Američkih Država krajem 2022. donijela odluku o ukidanju proizvodnje benzinskih kosilica u svojoj američkoj tvornici, ali se ne ukidaju ni prodajna predstavništva ni distribucija. Honda je pritom u rujnu 2022. već premjestila dijelove proizvodnje iz SAD-a u Hondinu francusku tvornicu u blizini Orléansa gdje će se svi modeli benzinskih kosilica i dalje proizvoditi, kako bi skratila prometne rute i poboljšala sposobnost isporuke na europskom tržištu. Honda ima u ponudi i električni asortiman vrtnih strojeva i prisutna je na tržištu vrtnih baterijskih strojeva od 2012 godine i trenutačno ima u ponudi: 5 modela robotskih kosilica, 3 modele baterijskih kosilica, trimer, puhač, škare za živu ogradu, i svake godine se navedeni asortiman proširi."

Više informacija o artiklima vezanim uz članak možete pronaći OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:46