ostavljeni ili?

Grozna slika: Stotine potpuno novih Tesli obraslih travom prže se pod suncem u polju, otkriven i razlog

Oko vozila je narasla trava, a većina njih su primjerci osvježenog Tesla Modela 3 koji su potpuno novi

Tesle u polju

 Raddit Screenshot

Stotine Tesla parkiranih na polju zarasle travom mogu se činiti kao scena iz postapokaliptičnog filma, ali to je trenutno situacija koja stiže iz SAD.

Ova naizgled napuštena električna vozila uočena su u blizini Teslinog servisnog centra u Tampi na Floridi, a riječ je o primjercima proizvedenim ove godine.

Na parkiralištu možda nije tako veliki broj primjeraka kao na grobljima električnih vozila koja smo imali priliku vidjeti na poljima diljem Kine, ali ni ovo svakako ne djeluje dobro.

Oko vozila je narasla trava, a većina njih su primjerice osvježenog Tesla Modela 3 koji su potpuno novi.

Također možemo vidjeti primjerke Modela 3 prije faceliftinga i nekoliko Modela Y.

Viralnu fotografiju podijelio je na TeslaModel3 temi na Redditu korisnik po imenu Eric (pogledajte OVDJE). Nakon što je potražio neke od brojeva šasije, otkrio je da su električna vozila na fotografiji proizvedena u travnju i svibnju 2024.

Komentator s korisničkim imenom fixumistakes obratio se lokalnom servisnom centru o misterioznom polju krcatom Teslama i saznao da se to polje zapravo koristi kao mjesto salona na koje pristižu novi Tesla Modeli 3.

Navodno je tvrtki ponestalo prostora u njihovim glavnim parkiralištima u Orlandu, što je potaknulo na potrebu za dodatnom lokacijom.

image

Tesle u polju

Raddit Screenshot

Drugi korisnik Reddita, teckel, tvrdi da snimke njihovog Tesle Model Y iz 2022. pokazuju da je bio parkiran na sličnom travnatom polju prije nego što su ga kupili. Iako je nejasno koliko dugo ova električna vozila ostaju na takvim lokacijama prije nego što budu isporučena novim vlasnicima, javlja se zabrinutost zbog učinaka užarenog sunca na Floridi i potencijala glodavaca koji se skrivaju u visokoj travi.

Sudeći prema rastućim zalihama neprodanih vozila, Tesla bi se mogao suočiti s istim izazovom kao i mnogi drugi proizvođači automobila: usporavanjem potražnje za električnim vozilima, piše Carscoops.

Nakon rekordnog četvrtog kvartala prošle godine s 484.507 isporuka, Tesla je prodala 386.810 vozila u prvom kvartalu ove godine i 443.956 u drugom. Međutim, stručnjaci vjeruju da bi prodajne brojke proizvođača automobila u SAD-u mogle pasti, bacajući neizvjesnost na njegove buduće izglede.

Podsjetimo, prošle je godine SUV Tesla Model Y bio na vrhu ljestvice najprodavanijeg automobila na svijetu, s 1,223.000 prodanih primjeraka. Što se tiče limuzine Tesla Model 3, ona je zauzela 10. mjesto s 508.000 prodanih primjeraka. Zanimljivo je da su to bila jedina električna vozila na popisu 10 najprodavanijih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 16:09