TOYOTA SLAVI, ALI SLAVE I NAŠI

GOTOVO JE - Toyota ima prvi benzinski automobil koji je osvojio Dakar u južnoameričkoj eri, naši Šaškin i Bitterman upisali povijesni uspjeh!

 
 Toyota Facebook

Završio je reli Dakar 2019.! Posljednja etapa okončana je u Peruu, gdje su Nasser Al Attiyah i Mathieu Baumel iz Toyote Gazoo Racing SA, sa svojom južnoafričkom Toyotom Hilux , ostvarili pobjedu povijesnog značaja za Toyotu. Ne samo da je to bila prva pobjeda za Toyotu, već je to bio i prvi benzinski automobil koji je osvojio Dakar u južnoameričkoj eri.

Toyota Facebook

Ipak, možda još važnija vijest je da su naši Daniel Šaškin i Saša Bitterman ostvarili povijesni uspjeh završivši najteži reli na svijetu na odličnom 35. mjestu u ukupnom poretku.

Daniel Šaškin Instagram

Drame nije manjkalo, pa su tako uz niz nesreća po putu na kraju u posljednjoj etapi i "krovirali" svoj Can Am Maverick X3 buggy i pretvorili ga, kako kaže Šaškin, u kabriolet.

Daniel Šaškin Instagram

Pobjednici Dakar relija, Nasser Al Attiyah i Mathieu Baumel nakon utrke su u transu odgovarali na pitanja novinara: „neopisivo smo sretni što smo osvojili Dakar - ne samo za sebe, već i za Toyotu i cijeli Toyota Gazoo Racing SA tim. Svi su tako dugo i naporno radili i zaista su ovo zaslužili. Hvala vam što ste nam omogućili da vozimo ovaj auto.“ Al Attiyah -Baumelova pobjeda na Dakaru 2019 zaokružuje vodeću poziciju Toyote činjenicom da je Toyota Gazoo Racing aktualni pobjednik u dvije najteže automobilske utrke na svijetu - 24 sata Le Mansa i Dakar Rally.

Toyota Facebook

Iako je došao s ciljem osvajanja, Sebastien Loeb morao se zadovoljiti s trećim mjestom, a sada ga, već za tjedan dana, čeka novi izazov - vožnja WRC-a u Monte Carlu za upravljačem Hyundaija s kojim je potpisao "last minute" ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:52