TEHNOLOGIJA

Googleov utjecaj nastavlja rasti: BMW će od sljedeće godine koristiti Android Automotive OS

BMW neće biti prvi proizvođač jer je Android Automotive OS već dostupan u nekoliko modela GM-a, Polestara i Volva

BMW Serija 7

 BMW

Čini se da Googleov utjecaj nastavlja rasti jer je BMW na Kongres Automobil-Elektronik upravo najavio planove za usvajanje Android Automotive OS-a.

Iako nije poznato mnogo detalja, BMW navodi kako će Android Automotive OS biti integriran u "određene serije modela po prvi put kao drugi tehnološki pristup uz trenutnu varijantu baziranu na Linuxu" BMW operativnog sustava 8.

Iako BMW nije objavio slike svoje verzije Android Automotive OS-a, tvrtka je rekla da "različite softverske platforme omogućuju individualno konfiguriranje infotainment sustava."

image

BMW i7

BMW

BMW-ov viši potpredsjednik za povezane tvrtke i tehničke operacije za razvoj, Stephan Durach, dodao je: "integriramo najbolje aspekte svih svjetova - to mogu biti naši vlastiti razvoji, Open Source ili komercijalni softverski proizvodi". Dalje je rekao da tvrtka želi osigurati da "kupci uvijek uživaju u jedinstvenom, prilagođenom digitalnom iskustvu u svom vozilu".

Google naplaćuje Android Automotive OS kao otvoren i prilagodljiv softver koji se može skalirati za rad na automobilskim infotainment sustavima i glavnim jedinicama. Tvrtka je dodala da njezina otvorenost "omogućuje novu učinkovitost pružajući osnovne automobilske infotainment značajke u besplatnoj i otvorenoj bazi koda", dok "prilagodba omogućuje implementatorima da razlikuju proizvod kako smatraju prikladnim".

image

2023. BMW i7 M60i

BMW

Koristeći istu bazu koda kao telefoni i tableti s Androidom, sustav će vjerojatno sadržavati poznate aplikacije kao što su Google Maps i Google Assistant, kao i podršku za aplikacije trećih strana. Iako je ovo za sada sve što znamo, nećemo morati dugo čekati da vidimo Android Automotive OS u BMW-ovim modelima jer bi prvi automobili trebali stići u ožujku 2023.

Treba napomenuti kako BMW neće biti prvi proizvođač automobila koji surađuje s Googleom jer je Android Automotive OS već dostupan u nekoliko modela GM-a, Polestara i Volva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:36