KIA NA VRHU

Godišnje izvješće J.D. Powera: Korejske marke najbolje, najpouzdaniji model ipak iz Europe

Infotainment sustavi i dalje su najproblematičnija kategorija s dvostruko više problema u odnosu na ostale
 Porsche

Korejske automobilske marke Kia, Genesis i Hyundai zauzele su tri od prvih pet mjesta ljestvice J.D. Power za 2022. u Americi. Uz njih, najmanje prijavljenih problema nakon tri godine vlasništva imaju još vlasnici modela Buick i Toyota.

Kako bi došli do ovih rezultata, J.D. Power ispituje desetke tisuća izvornih vlasnika automobila, a radi se o 184 ispitanih točaka uključujući: motor, infotainment, sustav pomoći u vožnji, klima uređaj, sjedala, stanje interijera i vanjštine te iskustvo u vožnji.

image

Kia Sportage (za američko tržište)

Kia

Infotainment sustavi i dalje su najproblematičnija kategorija s dvostruko više problema u odnosu na ostale. Prema studiji, sedam od 10 najvećih problema vezano je za infotainment, uključujući: prepoznavanje glasa, povezivost Android Auto/Apple CarPlay, Bluetooth sustav, nedovoljno USB priključaka, nefunkcionalni navigacijski sustavi te netočne ili zastarjele karte.

image
Porsche

Drugu godinu zaredom, Porsche 911 je najbolje rangirani model. Ovo je treći put u posljednje četiri godine da je 911 zaslužio ovu titulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:27