STIŽU 2027. GODINE

GM i Honda rade pristupačne aute na struju: ‘Smatramo da je ovo razumna cijena‘

Iako električna vozila postaju sve popularnija, ona cjenovno uglavnom ciljaju imućnije kupce

Honda e (ilustracija)

 Honda

General Motors i Honda upravo su objavili planove o proširenju odnosa dviju tvrtki na novo poglavlje razvojem niza pristupačnih električnih vozila.

Ken Morris, izvršni potpredsjednik GM-a za električne automobile otkrio je detalje: 'Pristupačnija električna vozila ključna su za masovno usvajanje novih tehnologija. Iako takva vozila postaju sve popularnija, ona cjenovno uglavnom ciljaju imućnije kupce. Očekujemo da će GM-Honda vozila imati razumnu cijenu ispod 30.000 dolara (208.000 kuna).' zaključio je Morris.

Tvrtke žele omogućiti globalnu proizvodnju milijuna električnih vozila od 2027., koristeći tehnologiju, dizajn i strategije nabave dviju kompanija.

image

Honda e (ilustracija)

Honda

U planu je niz modela iz segmenta kompaktnih crossovera koji je najveći na svijetu, s godišnjom količinom od više od 13 milijuna vozila.

GM i Honda također će razgovarati o budućim mogućnostima suradnje u tehnologiji baterija, kako bi dodatno smanjili troškove elektrifikacije, poboljšali performanse i pogonsku održivost budućih vozila.

Podsjetimo, GM i Honda razvili su partnerski odnos, uključujući nekoliko projekata u posljednjih nekoliko godina usmjerenih na tehnologije električnih i autonomnih vozila.

Prije devet godina, tvrtke su počele raditi na zajedničkom razvoju sustava gorivnih ćelija sljedeće generacije i tehnologije za skladištenje vodika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:27