Povlače oglase

General Motors je obustavio oglašavanje na Twitteru nakon što je Elon Musk postao vlasnikom

Prema priči iz Wall Street Journala, otprilike je desetak brendova zatražilo da se njihovo oglašavanje na Twitteru pauzira

GM-ovo glavno sjedište, Detroit

 Profimedia

Automobilski div General Motors obustavio je svoje oglašavanje na Twitteru od kada je izvršni direktor Tesle Elon Musk postao vlasnikom te društvene mreže. GM je prvi veliki proizvođač automobila koji je napravio takvu promjenu u ovoj fazi.

“Surađujemo s Twitterom kako bismo razumjeli smjer platforme pod njihovim novim vlasnikom. Kao što je uobičajeni tijek poslovanja sa značajnom promjenom medijske platforme, privremeno smo pauzirali naše plaćeno oglašavanje. Naša komunikacija s korisnicima na Twitteru nastavit će se”, rekli su iz tvrtke za CNBC.

Taj bi potez mogao biti normalan za General Motors, ali u trenutku pisanja ovog teksta, to je jedini veliki proizvođač automobila koji je obustavio svoje oglašavanje u svjetlu Muskovog preuzimanja.

Druge marke, poput Citroëna na primjer, malo su se više zabavile ovom viješću. "Pozdrav platformi društvenih medija u vlasništvu jednog od naših konkurenata", stoji u Tweetu proizvođača automobila.

Druga značajna automobilska imena poput Henrika Fiskera otišla su u drugom smjeru. Poznati dizajner i izvršni direktor EV startupa Fisker Inc. nije čekao da sazna hoće li Muskova ponuda za kupnju Twittera proći ili ne. Izbrisao je svoj račun istog dana kada je vijest izašla u javnost.

Prema drugoj priči iz Wall Street Journala, otprilike desetak brendova zatražilo je da se njihovo oglašavanje na Twitteru pauzira. Elon Musk obratio se posebno oglašivačima dugačkom objavom koja, ironično, nije stala na Twitter u normalnom obliku teksta.

U svojoj objavi je napisao: "oglašavanje, kada se pravilno izvede, može oduševiti, zabaviti i informirati; može vam pokazati uslugu ili proizvod... za koji niste ni znali da postoji, ali je pravi za vas... Oglasi niske relevantnosti su spam, ali vrlo relevantni oglasi zapravo su sadržaj!"

Nastavio je zahvaljivati ​​onima koji se još oglašavaju na platformi, završivši svoju objavu s rečenicom - "Izgradimo nešto izvanredno zajedno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:34