PREMIJERA

FOTOGALERIJA: VOLKSWAGEN PREDSTAVIO NOVI SUV NIVUS Izdužena coupe verzija postojećeg T-Crossa nakon Južne Amerike dogodine i u Europi

 
 VW

Novi VW Nivus najmanji je coupe SUV ili crossover, kako vam draže, u gami Volkswagena, a danas je predstavljen u Brazilu gdje je i razvijen i gdje se proizvodi u pogonima Anchieta u São Bernardo do Campo.

Nakon Brazila, prvo će se komercijalizirati u Argentini te potom i u ostalim državama Južne Amerike.

Ako ste se već pomalo pogubili među brojnim SUV i crossover modelima VW-a, novi Nivus predstavlja subkompaktni crossover koji je postavljen na MQB platformu kao i VW Polo, T-Roc i T-Cross modeli, no za razliku od njih djeluje robusnije, ali ima i trendovsku coupeovsku liniju krova koji se spušta prema stražnjem kraju.

Foto: VW

Što se brojki tiče, Nivus koji u dužinu mjeri 4266 mme duži je od T-Crossa (4018 mm), dok međuosovinski razmak iznosi 2566 mm što je tek par milimetara više (T-Cross 2551 mm). Širina je slična, dok je krov znatno niži (1493 mm nasuprot 1584 mm T-Crossa).

VW

Prtljažnik raspolaže s 415 litara dok se za unutarnji prostor ističe kako je vrlo izdašan za sve putnike.

Pritom, kokpit kao da je preuzet od VW Pola: dominira središnji 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji se može kombinirati s 10,25-inčnim digitalnim instrumentima.

VW

Tu je i VW Play kompatibilan s Android Auto i Apple CarPlay, s drugim značajkama.

Od motora u ponudi su 1,0-litreni TSI 3-cilindarski turbo benzinac od 115 KS, a u verziji 200 TSI pokreće ga etanol te postiže 128 KS i 200 Nm.

VW

Motor je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a pogon je isključivo na prednje kotače.

Detalji verzije za Europu bit će objavljeni kasnije tijekom godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:10