AKTUALNO

FOTO, VIDEO: VW Golf GTI je izašao iz studija! Pogledajte novog njemačkog kompaktnog jurišnika u akciji na cesti i na trkaćoj stazi!

 
 VW

Nakon prvih fotografija VW Golfa GTI napravljenih zajednički u studiju s izvedbama GTD i GTE, Volkswagen je objavio set fotografija i nekoliko videa svog novog kompaktnog jurišnika "na otvorenom."

Tako smo dobili drugi uvid u GTI-ja i sve njegove detalje. Čini se kako je materijal snimljen na lokacijama gdje se trebala održati međunarodna prezentacija za novinare, no o tome hoće li se održati, a ako hoće, kada, još nemamo nikakvih informacija.

Pogađate, bojazan od koronavirusa "zamrznula" je sva događanja u autoindustriji s više stotina osoba, a dinamičke prezentacije za novinare to svakako jesu...

Vratimo se na Golfa: ključni vanjski detalji koji GTI varijantu razlikuju od običnog Golfa uključuju nižu rešetku hladnjaka koja zauzima većinu sportski oblikovanog prednjeg kraja, a tu su je i specifična mrežica odbojnika s opcionalnim LED dnevnim svjetlima u obliku slova X.

Stražnji je branik također sportskije izveden s dvije okrugle ispušne cijevi, po jedna sa svake strane, a tu su i krovni spojler, izvučeni pragovi i veliki atraktivni naplaci.

Kao i kod prethodnih Golfova GTI, karoserija stoji bliže kotačima za 15 mm u odnosu na standardni Golf, što u kombinaciji s čvršćim adaptivnim ovjesom osigurava poboljšane vozne osobine, posebno u vožnji zavojima, te vrhunsko vozačko iskustvo.

U kabini, VW Golf GTI dobiva novi sportski upravljač s kontrolama na "touch" s kromiranim detaljima te ručicu mjenjača u obliku loptice za golf.

Baš kao u običnom Golfu, tu je digitalni 10,25 inčni klaster instrumenata te 10-inčni zaslon multimedije.

Jedine specifikacije koje je VW objavio do sada uključuju 2,0-litreni TSI od 244 KS i podatak o najvećem okretnom momentu od 370 Nm. Ručni 6-stupanjski mjenjač dolazi standardno dok je 7-stupanjskim DSG mjenjač s dvije spojke opcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:00