AKTUALNO

FOTO, VIDEO: BMW predstavio novu Seriju 5 u karavanskoj izvedbi

Osim niza novih tehnoloških rješenja te lakše karoserije nudi i prtljažnik od 570 litara. Službenu premijeru imat će na salonu u Ženevi
 BMW

BMW je objavio službene slike nove Serije 5 Touring, karavanske izvedbe popularnog modela. Javnosti će biti predstavljen u Ženevi, a dotad su tu uz slike i neke od specifikacija. Kao i kod limuzinske verzije, ukupna masa u odnosu na prethodnika je smanjenja zbog korištenja lakih materijala poput aluminija.

Ono što će kupce ovog modela posebno zanimati je prtljažnik, koji je narastao na 570 litara. Preklapanjem sjedala obujam raste na čak 1700 litara., a stražnja klupa preklapa se u omjeru 40:20:40. Za dodatnu praktičnost prtljažnik se može otvoriti pritiskom na tipku u kabini.

Foto: BMW

Što se dizajna tiče, novu Seriju 5 u karavanskoj izvedbi odlikuju skladne linije tako da će vrlo lako naći svoje kupce, posebno u Europi gdje su karavani i dalje vrlo tražena roba. U unutrašnjosti ista priča kao i kod limuzinske verzije: glavno mjesto zauzima središnji 10,25-inčni zaslon koji dolazi standardno. Uz to, tu je ambijentalno osvjetljenje s 11 efekata i 6 mogućih boja. Za one najzahtjevnije tu je i Bowers & Wilkins glazbeni sustav sa 16 zvučnika te dizajnerskim zvučnicima. Uz doplatu će biti moguće uzeti opciju upravljanja određenim funkcijama poput javljanja telefonom ili podešavanja razine zvuka radija pomoću gesta.

Nova Serija 5 karavan u početku će biti dostupna s četiri motora. Prva dva su benzinska, 530i snage 252 KS i 540i snage 340 KS. Kupci će vjerojatno više kupovati dizelske verzije od kojih se zasad nudi 520d snage 190 KS, a za one zahtjevnije tu je i 530d koji broji 265 KS. Prodaja započinje sredinom godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:06