AKTUALNO

FOTO: SEAT 20V20 Najava budućeg Leona na visokim nogama

Nakon Tiguana, Yetija i Q3 na vidiku napokon i Seatov crossover

Priča o ulasku Seata u crossoverske vode traje još od 2007. godine i koncepta Tribu. U međuvremenu je Volkswagen predstavio Tiguan, Škoda uvela Yeti, a Audi nastupio s Q3, no Seat se dalje od koncepta nije maknuo. Sve do Ženeve, gdje smo ponovno vidjeli koncept, ali koji je evoluirao u puno ljepši dizajn s pet vrata i dužine od čak 4,66 metara. Pritom obujam prtljažnika iznosi 600 litara, a podnica je odignuta od tla 228 mm.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Seatov koncept dakle, najavljuje pohod na teren Qashqaija, a Ženevom su kružile glasine da bi s prednjim (i pogonom 4x4) mogao stići 2016. Uz moduliranu platformu MQB osovinskog razmaka 2,79 metra takvi gabariti smještaju zanimljivu Seatovu studiju pola klase iznad sadašnjih crossovera koncerna VW. Službeni dokumenti govore kako je konceptni Seat 20V20 crossover koji kombinira dinamični styling coupéa s četverim vratima, elegancijom SUV-a i svestranošću kompakta.

Serijski model koji na tržište stiže dogodine pokretat će cijeli niz poznatih VW-ovih benzinskih i dieselskih turbo motora koji će biti upareni s ručnim i DSG mjenjačima s dvije spojke. Hoće li biti izvedbe s pogonom na sve kotače kao i plug-in hibridne izvedbe još nije potvrđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:04