NOVITET

FOTO: POKAZAN JEEP COMPASS s izgledom Cherokeeja napada Nissan X-Trail

Jeep pod vodstvom FCA ima velike planove, a nakon kompaktnog SUV-a Renegade na red je došlo i predstavljanje broj većeg modela Compass
 Jeep

Manji od luksuznog Cherokeeja, a veći od novog Renegadea - to je pozicija u gami potpuno novog Jeepovog modela Compass. I ranije je postojao taj model, no najbolje da se zaboravi jer danas kreće proizvodnja novog modela u pogonima u Goiani u Brazilu.

Prema prvim fotografijama Compass djeluje vrlo dopadljivo i moćno s tipičnim Jeep obrisima, a u odnosu na manji Renegade nije se previše igralo s detaljima za koje se pokazalo da nisu po svačijem ukusu.

Jeep

Od Compassa koji je postavljen na rastegnutu platformu Renegadea puno se očekuje, a premijerno će biti pokazan na Salonu automobila u Los Angelesu u studenom, dok u prodaju prvo kreće u Sjedinjenim Državama početkom 2017.

Jeep

Ispod poklopca će se naći 2,4-litreni Chryslerov Tigershark benzinac i novi 2,0-litreni turbo benzinac iz Alfe Giulije, kod Compassa uparen s 9-stupanjskom automatikom U Jeepu kažu kako je Compass istinski globalni proizvod koji će se diljem planete nuditi sa 17 pogonskih strojeva. Osim u Brazilu, novi će se Compass proizvoditi i u Meksiku za američko tržište. Više detalja će biti poznato nakon službene premijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:18