ZA VOLANOM

FOTO: NAOČITI NOVI AUDI Q3 VEĆ NAZIVAJU MALIM Q8, a isprobali smo ga na cestama Tirola. Evo što je sve novo kod suparnika BMW-a X1...

 
 Zlatko Horvat

Zlatko Horvat

Na cestama Tirola u sklopu dvodnevne dinamičke prezentacije za novinare dobili smo priliku prvi put sjesti za upravljač potpuno novog Audija Q3 i već danas odradili prve kilometre. Od nove generacije kompaktnog SUV-a velika su očekivanja što i ne čudi jer je konkurencija u ovom SUV segmentu najžešća i doista se ima što za birati. Borba za svakog kupca vodi se i među modelima plemenitih marki, a novi Audi Q3 spremno dočekuju BMW X1, Volvo XC40, Jaguar E-Pace, Mercedes GLA te Lexus NX.

Zlatko Horvat

Zato su u Audiju odlučilo odbaciti dosadašnji nježan dizajn modela Q3 te u lim utisnuli brojne svježe ideje i stilske elemente velikog modela Q8: od agresivnog izgled prednjeg kraja s razvučenom single-frame maskom, oštrim svjetlima u kutevima do velikih usisnika za zrak u braniku. Usto, nabildani Q3 od prethodnika je dulji 10 cm, dok je međuosovinski razmak dulji za 7,6 centimetara što osigurava više prostora na stražnjoj klupi, a ostalo je i mjesta za 530 litara volumena prtljažnika.

Zlatko Horvat

Unutrašnjost je sportski uređena s dobrom dozom luksuza, a vozač gleda u 12,3 inčnu digitalnu instrumentnu ploču i središnji zaslon infotainmenta od 8,8 inča ili uz doplatu od 10 inča. Apple Car Play i Android Auto su standardni kao i četiri USB otvora te Wi-Fi hotspot. Od elemenata za sigurnost tu su upozorenje na promjenu trake, kočenje u nuždi, adaptivni tempomat s održavanjem u voznoj traci, asistent kod prometnih gužvi, a kupci će moći dobiti i elektronski podesiv ovjes, modove vožnje s čak šest opcija, ručni ili 7-stupanjski DSG te naravno Quattro.

Zlatko Horvat

Za pogon su zaduženi benzinski 1,5-litreni (150 KS) te 2,0-litreni (190 i 230 KS) TFSI benzinci te 2.0 TDI od 160 i 190 KS. Cijene će biti poznate kad u studenom novi Q3 stigne u naše salone, a kao orijentir zasad može poslužiti cijena u Njemačkoj koja starta od 33.500 eura.

Kompletan izvještaj našeg novinara iza volana novog Audija Q3 potražite u idućem broju tiskanog izdanja…

Zlatko Horvat

Zlatko Horvat

Zlatko Horvat

Zlatko Horvat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:51