AKTUALNO

FOTO: HYUNDAI PROPHECY CONCEPT Autonomna električna studija pokazuje limuzinu budućnosti kako je vide Korejci, a izgleda stvarno dobro!

 
 Hyundai

Optimistic Futurism nova je vizija budućnosti korejskog brenda Hyundai, a predstavlja ju koncept nazvan Prophecy (u prijevodu svjedočanstvo).

Proizvođač je prilikom današnjeg predstavljanja izjavio kako se cijeli dizajnerski tim posvetio konceptu iz budućnosti da bi stvorili „novu emocionalnu vezu između ljudi i automobila“.

Iako se takve veze spominju još od samog nastanka automobila krajem 19. stoljeća, Hyundai smatra da je nestala ona prava zaljubljenost u nova vozila kao što je to nekada bila. „Korejci“ jednostavno žele vratiti ljubav vlasnika prema prosječnim automobilima, a to će postići potpuno drugačijim dizajnom od drugih.

Prophecy se tako ističe kao niska limuzina s vrlo dugačkim linijama krova za koji se zapravo niti ne zna gdje završava. Sprijeda i straga ugrađena su pikselasta LED svjetla, ali najviše se ističe mrežasti stražnji kraj s velikim spojlerom.

Hyundai

Takav zapravo fastback oblik karoserije u nekim značajkama znatno podsjeća na Porscheov dizajn, ali inženjeri Hyundaija se ograđuju od toga. Smatraju da je ovakav oblik ultimativna forma automobila kakav bi zapravo svaki primjerak trebao biti.

Dimenzije i tehničke specifikacije Prophecyja nisu otkrivene, ali poznato je da će imati električni pogon. S obzirom na manji kapacitet baterija i elektromotora od klasičnog pogona, Hyundaijevi dizajneri ističu da se konačno može dobiti znatno više mjesta za putnike i prtljažni prostor.

Hyundai

Prophecy vjerojatno nije koncept nekoga automobila koji će jednom završiti u proizvodnji, ali se smatra da je to smjer dizajna koji bi mogli u budućnosti vidjeti od korejskog proizvođača. Jednako tako će biti i inspiracija za tehnologiju kod novih modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:21