OTKRIVENI PLANOVI

Ferrari Purosangue za narod: Alpine priprema sportski SUV na baterije, ovako bi mogao izgledati

Izvršni direktor Renault Grupe Laurent Rossi ima ambiciozne planove za marku Alpine i posebno je željan rasta prodaje u SAD-u

Alpine električni SUV (digitalni prikaz)

 CarScoops

Izvršni direktor Renault Grupe Laurent Rossi ima ambiciozne planove za marku Alpine i posebno je željan rasta prodaje u SAD-u. U nedavnom razgovaru s novinarima, Rossi je otkrio da Alpine radi na električnom crossoveru i drugom, većem električnom modelu koji planira početi prodavati 2027. i 2028. godine.

Alpine ima još velikih planova za proširenu ponudu. Prvi će biti varijanta Renaulta 5 EV usmjerena na performanse. Sljedeći će biti sportski kompaktni crossover, trenutno poznat kao ‘GT‘ i očekuje se da će biti poduprt platformom Renault-Nissan CMF-EV. Bit će usredotočen na performanse i karakteristiku vektoriranja okretnog momenta, snažne električne motore i drugačiju kemiju baterije od ostalih električnih vozila Grupe Renault. U izradi je i električni nasljednik A110.

image

Alpine električni SUV (digitalni prikaz)

CarScoops

Zatim, tu su i dva veća crossovera koja će se prodavati u SAD-u za koja Rossi kaže da će biti slične veličine kao Porsche Macan i Cayenne. Daljnji detalji o njima nisu poznati, ali mogli bi koristiti dijelove od Nissana i Infinitija. Oba modela igrat će važnu ulogu u ambiciji Alpine da udeseterostruči godišnju prodaju do 2025. na oko 35.000 jedinica.

“Želimo ići u SAD, gdje ćemo stvoriti najveći dio dodatnog volumena iznad i izvan hot-hatch i sportskog automobila kojeg predstavljamo 2025. godine, i nasljednika A110", otkrio je Rossi za Auto News.

image

Alpine električni SUV (digitalni prikaz)

CarScoops

Međutim, prije nego što se išta od ovoga dogodi, Alpine će produžiti životni vijek trenutnog A110. Rossi kaže da bi A110 mogao ostati u sadašnjem obliku do kraja 2026., ističući da je prodaja skočila 33 posto u 2022. na 3456 jedinica.

"U petoj smo godini projekta, obično vidite pad, ali povećavamo prodaju", rekao je Rossi. "Produžit ćemo životni vijek postojećeg što je dulje moguće kako bismo amortizirali ulaganje i nastavili s njegovim uspjehom što je duže moguće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:07