BRUTALNO ISKREN

Elon Musk ispalio: "Cijene Teslinih automobila su na sramotno visokim razinama"

"Tako je zbog mnogih šokova s lancima nabave i proizvodnjom, a tu je i ova luda inflacija" napisao je Musk

Elon Musk

 AFP

Tesla je u posljednje dvije godine znatno povećala cijene svojih automobila. Na primjer u samo 15 mjeseci cijena osnovnog model u Hrvatskoj je narasla s 329.990 na 404.900 kuna, odnosno za više od 20 posto. Rast cijena još je izraženiji u SAD-u gdje se cijene mijenjaju na gotovo tjednoj bazi. Velikog rasta cijena svjestan je i Elon Musk, javlja Automotive News.

U nedavnoj objavi Musk je za cijene automobila svoje tvrtke rekao da su trenutno na "sramotnim razinama".

"Do sada smo više puta podigli cijene automobila. One su, da budem iskren, na sramotnim razinama. Ali to je zbog mnogih šokova s lancima nabave i proizvodnjom, a tu je i luda inflacija" napisao je Musk.

Musk je istodobno najavio i moguće smanjenje cijena u budućnosti. "Mislim da će se inflacija smanjiti do kraja godine i nadam se, ne to nije obećanje, da ćemo u jednom trenutku moći malo sniziti cijene", bio je iskren Musk.

Musk je također istaknuo kako Tesla nema probleme s potražnjom za svojim automobilima već s proizvodnjom. "U slučaju da sada snizimo cijene još više ljudi bi naručivalo automobile, a to bi još dodatno pogoršalo situaciju", misli Musk.

Zbog problema s proizvodnjom još uvijek na tržište nije stigao pick-up Cybertruck, a Tesla je i privremeno zaustavila razvoj novog najjeftinijeg modela u ponudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:47