NEUGODNO ISKUSTVO

"Duh u Tesli" - poznati voditelj ostao šokiran, njegova Tesla preko noći dobila "novu" funkciju

Bivši voditelj Top Geara za Sunday Times je ispričao svoje neugodno iskustvo sa ažuriranjem softvera u Tesli
James May i njegova Tesla
 Drivetribe YouTube

Novi automobili dobivaju napredne infotainment sustave, a kako bi ostali ažurni i u skladu sa vremenom, mnogi proizvođači počinju ugrađivati sustave koji podržavaju nadogradnju "putem zraka", čime vlasnik dobiva najnoviju tehnologiju i postavke bez obzira na to što mu je model primjerice star koju godinu. Stvar je većini dobro poznata sa mobilnih uređaja, a polako će se sve veći broj vozača navikavati da se njihov automobil tijekom noći "ažurira" poput kakvog laptopa ili mobitela te ujutro dočekuje vozača sa novim postavkama. Iako na prvu zvuči odlično, James May, bivši voditelj Top Geara i trenutni voditelj u popularnom The Grand Touru u Sunday Timesu je podijelio svoje neugodno iskustvo sa ažuriranjem softvera u svojoj Tesli. Vjerujemo da mnogi od vas znaju da Tesla kao proizvođač kojeg vežemo uz inovacije već neko vrijeme nudi ažuriranja i vlasnicima omogućava korištenje nekih funkcija koje prije nisu imali. A upravo je funkcija koju prije nije imao prestrašila Jamesa Maya! On se naime bezbrižno vozio po lokalnoj cesti u Wiltshireu kada je u jednom trenutku iz suprotnog smjera naišao poveći traktor koji je zauzimao veći dio ceste. Kako bi sve prošlo u najboljem redu, May je svoju Teslu Model S približio desnom rubu ceste, no u tom trenutku ostao je šokiran kada ga je automobil ispravio prema sredini trake - odnosno - direktno prema traktoru!

"Na zaslonu se pojavila poruka, "Za vašu sigurnost primijenjeno je korektivno upravljanje", izjavio je May te dodao: "Pomislio sam - ne, ovo nije bio potez za moju sigurnost, budući da je iz suprotnog smjera nailazio prokleto velik traktor", piše Sunday Times.

Cijela situacija na kraju je prošla bez incidenta budući da je May nekako uspio ispraviti svoju Teslu i vratiti je na desni rub trake. Ističe kako je glavni problem što nije očekivao ovakvu reakciju od strane svog automobila. Našalio se kako je u jednom trenutku pomislio da su "roboti preuzeli kontrolu". May nije siguran je li spomenuta reakcija sigurnosnog sustava posljedica ažuriranja softvera ili se dosad niti jednom nije toliko približio rubu ceste. Dodao je kako se ne sjeća da je dobio informaciju o novoj sigurnosnoj stavci naziva "Emergency Lane Departure Avoidance", iako vjeruje da je negdje u uputstvima malim slovima dobio taj podatak.

Spomenimo i da je May inače itekako zadovoljan sa svojom Teslom Model S, a nedavno je na YouTubeu istaknuo kako je zadovoljan sa većinom stotinama različitih stavki, ali istaknuo je i 6 stvari koje ne voli. Sigurni smo kako će i ova situacija završiti na toj listi...

Izvor: Sunday Times

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:57