potvrđeno

Dogodine stiže novi Alfa Romeo Brennero: Evo što već sada znamo o budućem gradskom SUV modelu

Iako tehnički blizanac Jeepa Avengera i Fiata 600, model Brennero zadržat će svoj jedinstveni dizajn

Alfa Tonale Concept, ilustracija

Alfa Romeo je zakoračio u budućnost električnih vozila s najavom svog novog modela u gradskom B SUV segmentu - Brennero. Nasljednik već pomalo zaboravljenog gradskog modela Mito, ali u SUV formi na tržište dolazi krajem iduće godine.

Smješta se ispod modela Tonale i označava novi početak za talijansku marku, nudeći opcije električnog i plug-in hibridnog pogona.

Brennero će popuniti prostor koji je ostao prazan nakon povlačenja spomenutom Mito, pružajući dodatnu praktičnost kroz svoju povišenu karoseriju. S pripremama za lansiranje u 2024. godini, donosimo vam sve dostupne informacije o ovom nadolazećem modelu, koji dijeli platformu s drugim Stellantis B-SUV modelima poput Jeep Avengera i Fiata 600.

Neki raniji renderi i špijunske fotografije otkrivaju prepoznatljivu Alfa Romeo masku Scudetto s amblemom na poklopcu motora, ističući sportski karakter talijanske marke. LED prednja svjetla s osvijetljenim trakama unutar tamnih grupa dodatno će istaknuti Brennerov izgled, dok će stražnji dio biti oblikovan u stilu coupéa s tankim LED svjetlima i izraženim spojlerom.

image

Alfa Mito, ilustracija

Alfa Romeo

Model Brennero zadržat će svoj jedinstveni dizajn s minimalnim zajedničkim elementima s drugim Stellantis B SUV modelima. Unutar vozila očekuje se tipična Stellantisova oprema, uključujući prilagođeni digitalni kokpit i tamne tonove presvlaka.

Brennero će, dakle, koristiti arhitekturu CMP/eCMP platformu i tehniku koja će omogućiti će različite opcije pogonskih sklopova, uključujući benzinske, blage hibride i potpuno električne pogone. Iz Alfa Romea su službeno potvrdili da će Brennero biti prvi korak u potpunoj elektrifikaciji marke.

Brennero će se postupno prebaciti na isključivo električne pogone do 2027. godine, istovremeno pružajući varijantu s potpuno električnim pogonom od početka. Izvori sugeriraju konfiguracije s jednim i dva električna motora, s dosegom od 384 km s potpuno napunjenom baterijom. Očekuje se da će električni model pružiti snažnije performanse od verzija s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Alfa Romeo Brennero predstavlja hrabar korak u električnu budućnost talijanskog brenda, kombinirajući prepoznatljiv dizajn s naprednom tehnologijom pogona. Početkom iduće godine bit će poznatije više detalja kao i izgled nove male SUV Alfe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 10:41