VELIKI PLANOVI

Dodge videom najavio koncept električnog muscle automobila! Čini se kao Charger iz 1968.

Videozapis završava u trenutku ‘paljenja‘ svih četiri guma, što je ukazatelj da će koncept biti pogonjen na sva četiri kotača
Dodge eMuscle Teaser
 YouTube Screenshot

Dodgeovi 'mišići' postaju električni. Stellantis je nedavno najavio svoj novi 'eMuscle' program u kojem je navedeno da će se prva EV izvedba na cesti pojaviti za tri godine. Nedavnim videozapisom i Dodge je najavio nešto što se čini kao moderna reinterpretacija ikoničnog Chargera iz 1968. godine.

image
Dodge eMuscle Teaser
YouTube Screenshot

Međutim, s obzirom na ogromnu količinu dima i nedostatka svjetlosti, nejasno je hoće li koncept biti coupe ili limuzina, odnosno hoće li poslužiti kao zamjena za Challenger ili Charger. I zaista, videozapis je snimljen s mnogo pažnje, ali ono što je kristalno jasno je duga hauba i maska koja podsjeća na Charger iz davne '68. Tradicionalne linije od kroma zamijenjene su LED trakom koja svemu daje modernu atmosferu.

image
Dodge eMuscle Teaser
YouTube Screenshot

Videozapis završava u trenutku 'paljenja' svih četiri guma, što je ukazatelj da će koncept biti pogonjen na sva četiri kotača. Osim toga, Dodge nije objavio nikakve dodatne detalje, poput toga kako bi se mogao zvati, koliko vrata će imati, ni kad bismo ga mogli očekivati.

image
Dodge eMuscle Teaser
YouTube Screenshot

S druge strane, mnogi koncepti nisu upoznali svoj serijski model, stoga je ovo možda riječ o običnom 'igranju' s idejama. U početku videozapisa možemo vidjeti izvršnog direktora Dodgea Tima Kuniskisa kako skida veo s drugog crvenog automobila, prema čemu Dodge možda razmišlja i o električnom Viperu. Za sada možemo samo nagađati, no zanimljivo će biti vidjeti što će budućnost donijeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:55