RADARSKI SUSTAV

‘Djeca više nikad neće biti ostavljena u autu‘: Volvo predstavio rješenje za neodgovorne vozače

Sa senzorima iznad glave vozača, u krovnim svjetiljkama i prtljažniku, ovaj sustav može detektirati čak i milimetarsko pomicanje
 Volvo

Volvo je najavio da će njihov novi SUV model EX90 biti opremljen radarskom tehnologijom koja će detektirati djecu ili kućne ljubimce ostavljene u automobilu nakon izlaska vozača iz vozila.

Radar je osmišljen da bude precizan i dovoljno osjetljiv da otkrije i najsitnije pokrete – poput pokreta malog djeteta koje spava. To je prvi radar koji pokriva cijelu unutrašnjost automobila, uključujući i prtljažnik.

Sa senzorima iznad glave vozača, u krovnim svjetiljkama i prtljažniku, ovaj sustav može detektirati čak i milimetarsko pomicanje u cijeloj unutrašnjosti automobila.

image

Volvo radar

Volvo

Lotta Jakobsson, tehnički stručnjak za prevenciju ozljeda rekla je da nitko ne bira biti umoran ili ometen, ali da se to svima može dogoditi: ‘Kako bismo pokrili što veći dio kabine i osjetili je li dijete ili kućni ljubimac ostavljen u automobilu, rasporedili smo radare po cijeloj kabini, uključujući i prtljažnik.

- Nitko ne bira biti umoran ili ometen, ali svi smo mi ljudi i distrakcija je životna činjenica. Uz pomoć vrhunske tehnologije, podržat ćemo vas kada niste u najboljem izdanju i pomoći da izbjegnete slučajno ostavljanje članova obitelji ili kućnih ljubimaca. - zaključila je Lotta.

Novi unutarnji radarski sustav prvo će biti uveden kao standard na Volvu EX90 koji će biti predstavljen 9. studenog, a isti sustav također će biti uključen u druge nadolazeće Volvo modele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:40