NOVA OPEL ASTRA

Dizelaši ostaju, proizvodnja se vraća u Njemačku, a u Hrvatsku stiže već krajem godine

Uz trocilindarske turbobenzince 1.2 (110 i 130 KS) te četverocilindarski dizelaš 1.5 (110 KS) u ponudi će prvi puta biti plug-in hibrid
2021 Opel Astra
 Opel

Opel je objavio službene fotografije potpuno nove generacije Astre koja na tržište stiže već krajem godine. Novosti je puno: ukida se proizvodnja u Engleskoj i Poljskoj i kompletno prebacuje u Njemačku i to na modulaciji Peugeot-Citroenove platfome EMP2, kakvu koriste i novi Peugeot 308 i 3008, Citroen C4, ali i Grandland.

image
2021 Opel Astra
Opel

To znači da će uz poznate francuske trocilindarske turbobenzinske motore 1.2 (110 i 130 KS) te četverocilindarski dizelski 1.5 (110 KS) u ponudi po prvi puta biti plug-in hibridna izvedba temeljena na 1.6 turbobenzinskom motoru i elektromotoru, I to u dvije također dijelom poznate verzije: osnovna će imati 180, a snažnija 225 KS. Potonja dolazi kao sportski dekoriran OPC model.

image
2021 Opel Astra
Opel

Uz ručni mjenjač sa šest brzina ugrađivat će se i automatski s osam, a ovjes će biti polukrut sa samoadaptivnom funkcijom uz jače motore. Opelovi inženjeri uvjeravaju kako će nova Astra biti vozačkije orijentirana i sportskija nego ikad prije. Čista električna verzija, zasad nije u planu.

image
2021 Opel Astra
Opel

Kao što možete vidjeti na fotografijama, vanjski dizajn ide u smjeru nove Corse, ali sa stilskim odrednicama nove Mokke s crnom maskom Vizor, haubom s malom uzdužnom krijestom po sredini i opcijom dvobojne karoserije. Bit će tu i LED Matrix svjetla i naplaci koji sežu do 18 cola. Stil Mokke prati i nova unutrašnjost, s dva velika odvojena digitalna ekrana. Kabina je gotovo u potpunosti digitalizirana jer su s digitalnim zaslonom Pure Panel analogni instrumenti otišli u povijest.

image
2021 Opel Astra
Opel

Umjesto toga, novo sučelje (HMI) sa naprednim grafikama nudi funkcionalnije i modernije iskustvo. Zanimljivo, u hrpi digitaliziranih novotarija, Opelovi inženjeri napravili su iznimku i upravljanje klima uređajem prepustili fizičkim prekidačima. Vozaču su na raspolaganju i najsuvremeniji sustavi pomoći, od head-up displeja do poluautomatiziranog sustava pomoći Intelli-Drive 2.0 i kamere Intelli-Vision s pogledom od 360 stupnjeva.

image
2021 Opel Astra
Opel

Zahvaljujući kratkom prednjem prevjesu, nova je Astra samo četiri milimetra dulja od prethodnog modela, unatoč povećanom međuosovinskom razmaku od 2.675 mm (+13 mm). Praktični prtljažnik s podesivom podnicom i dalje nudi 422 litre obujma prtljažnog prostora.

image
2021 Opel Astra
Opel

Njemačka marka već na jesen počinje primati narudžbe, a prvi primjerci na ceste stižu krajem godine. O cijenama je još rano govoriti, no za orijentaciju mogu poslužiti aktualne: benzinci startaju na 149.470, a dizeli na 163.900 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 14:30