PRIZNAO JE GREŠKU

Dizajner Ferrarija Enza zamalo je završio u zatvoru u Japanu nakon prebrze vožnje u jednom

Ken Okuyama će morati voziti vrlo oprezno nakon što je uhvaćen u vožnji 90 km/h preko ograničenja u Enzu u svojoj domovini Japanu

2003. Ferrari Enzo

 Ferrari

Ferrari Enzo možda nije automobil za svaki dan, ali bio je revolucionaran automobil na više načina. Doista, bio je to prvi Ferrari kojeg je stilizirao dizajner netalijanskog podrijetla. Taj je dizajner nedavno upao u velike probleme zbog prebrze vožnje u svojoj domovini Japanu.

Kiyoyuki “Ken” Okuyama za dlaku je izbjegao višemjesečni boravak u zatvoru nakon što je uhvaćen kako vozi Enza 90 km/h preko ograničenja. Vozač je uhvaćen kako vozi 128 km/h u zoni od 40 km/h.

image

2003. Ferrari Enzo

Ferrari

Da stvar bude gora, incident se dogodio usred jutra, u 10:50 sati 1. listopada 2022., na slikovitoj planinskoj cesti u prefekturi Yamagata, javlja Japan Times. Iako lokacija jedva opravdava stupanj do kojeg je prekoračio ograničenje brzine, mislim da svi možemo razumjeti kako se papučica gasa mogla malo jače pritisnuti pod tim okolnostima.

Na suđenju ranije ove godine, Okuyamin odvjetnik pokušao je tvrditi da je morao ubrzati kako bi pomogao ohladiti Enzov 6,0-litreni V12 motor od 660 KS (485 kW). Unatoč dizajnerovom detaljnom poznavanju Ferrarijevog sustava hlađenja, to se nije pokazalo kao uvjerljiva pravna obrana.

image

2003. Ferrari Enzo

Ferrari

"Stupanj prebrze vožnje bio je znatan i bio je izuzetno opasan", rekao je sudac Osamu Imai i osudio Okuyamu na četiri mjeseca zatvora, kako su tužitelji zahtijevali. No, uspije li 63-godišnji dizajner održati čist nos, zapravo neće morati kročiti u zatvor, jer je kazna odgođena na dvije godine, jer je priznao nedjelo.

Uz prihvaćanje optužbe, Okuyama se ispričao japanskoj javnosti i zakleo se da više nikada neće voziti tako agresivno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:33