NOVI IDENTITET

Dacia novi logo i izgled prednje maske od ove zime primjenjuje na cijelu gamu modela

Novi logotip je ‘simboliziran fokus marke na povratak osnovama‘, dok novi amblem ‘dočarava jednostavnost i robusnost‘

Dacia gama

 Dacia

Prije godinu dana Dacia je predstavila svoj novi amblem i identitet marke, a sada je najavila primijenila na cijelu svoju novu liniju. Tako modeli Spring, Sandero, Sandero Stepway, Jogger i Duster dobivaju novi logo "DC" na svojim rešetkama, zajedno s revidiranim slovima, bojama i akcentima.

image

Dacia Duster

Dacia

Ažuriranje se ne smatra faceliftom, ali utječe na dizajn vozila dovodeći ih u skladu s grafikom i bojama nedavno ažuriranog komunikacijskog materijala i mreže zastupnika.

image

Dacia Jogger

Dacia

Novi amblem Dacia Link ima simetričan dizajn za znakove "D" i "C" koji izgleda kao lanac i zamjenjuje stari štit. Postavljena je na sredini rešetke, s odgovarajućim horizontalnim linijama na svakoj strani.

Oni su obojeni u bijelo, umjesto u tipičnom kromu, i nisu osvijetljeni kao na konceptu Bigsteru kojeg smo vidjeli prošle godine. Novi logo također se može pronaći na glavčinama kotača.

image

Dacia Sandero

Dacia

Što se tiče upravljača i vrata prtljažnika, na njima je natpis "Dacia", dok nazivi modela straga izgledaju kao naljepnice. Svi modeli sada su dostupni u nijansi Dusty Gray na fotografijama.

Osim toga, Sandero Stepway i Duster imaju koristi od monolitne sive završne obrade na krovnim nosačima, zaštitnim pločama i poklopcima retrovizora, čime je naglašen njihov avanturistički izgled.

image

Dacia Sandero Stepway

Dacia

Tvrtka ističe činjenicu da već nekoliko godina ne koristi kožu životinjskog podrijetla u automobilima. Kao što je primijetio David Durand, direktor dizajna Dacie, novi logotip je "simboliziran fokus marke na povratak osnovama", dok novi amblem "dočarava jednostavnost i robusnost".

image

Dacia Duster

Dacia

Narudžbe za osvježenu gamu Dacie otvaraju se 16. lipnja. Prve isporuke se očekuju u četvrtom tromjesečju godine, nakon javne premijere cijelog asortimana na Mondialu de Paris ove godine u listopadu.

Tvrtka je također objavila da će od 2023. svi modeli imati ograničenu maksimalnu brzinu od 180 km/h, u skladu s najnovijom politikom Renault Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:42